"Új jelenség a hazai égbolton: a kormánypárti sajtó támadja a kormányt. Olykor nem átall még a baloldali sajtóval sem egy gyékényen árulni" – írja közleményében a Professzorok Batthány Köre.

Az 1844-es főrendi napló beszámolója alapján Batthyány Lajos miniszterelnök hosszas beszédben állt ki a sajtószabadság mellett, ennek ellenére az ő nevét hordozó Professzorok Batthány Köre közleményben tér ki hitéből, mert a Simicska Lajos-féle Magyar Nemzet kritikus hangvételt ütött meg a kormánnyal szemben.

Ezzel szemben együttműködést várna a Professzorok Batthányi Köre a kormánypárti sajtótól: "ha segítőkészebben tálalnák a tényeket és a kritikát, a jelenséget akár a politikai elfogulatlanság térfoglalásaként is ünnepelhetnénk" – írják hétfői közleményükben. Sérelmezik még, hogy "sajnos túl hangosak azok a rémhírek, amelyek a miniszter offshore-lovagi múltjáról és a bábáskodásával létrejött cégek viselt dolgairól szólnak, és túl halkak ezek cáfolatai" – felvetve: "vajon csak az erőterek okozta akusztikai zavarok miatt halljuk így, vagy valóban gyengék a miniszter önmentő érvei?"

"Ideje volna felismerni, hogy egy miniszter kétes múltja foltot ejt az egész kormányon is" – foglalt állást a Professzorok Batthyány Köre.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
@m.macskosz: Ezen a kormányon foltot ejteni?
Orbán-Pintér-Fácánölő János mellett az lenne a furcsa, ha valami "folt nélküli" jelenne meg a kormányban, vagy a mutyiszban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
Nos, találtam egy MTI hírt, ez egy kicsit árnyalja a cikket:
Budapest, 2014. augusztus 4., hétfő (MTI) - A Professzorok Batthyány Körének elnöksége szerint Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter kétes múltbéli cégügyei foltot ejtenek az egész kormányon is.

Az egyesület elnöksége az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: az erős emberek magánérdeke befolyásolhatja nemcsak a sajtóvéleményt, hanem a mindenkori kormánypolitikát is, "ezért örülhettünk volna, hogy a kormányban a fejlesztési miniszter személyében megtalálták a korábban túlerőben lévő csoportok ellensúlyát".
Sajnos azonban túl hangosak azok a rémhírek, amelyek a miniszter offshore-lovagi múltjáról és a bábáskodásával létrejött cégek viselt dolgairól szólnak, és túl halkak ezek cáfolatai - fogalmaztak, felvetve: "vajon csak az erőterek okozta akusztikai zavarok miatt halljuk így, vagy valóban gyengék a miniszter önmentő érvei?"
"Ideje volna felismerni, hogy egy miniszter kétes múltja foltot ejt az egész kormányon is" - foglalt állást a Professzorok Batthyány Köre.

Ilyen entellektüelek fogalmazhatnának magyarosabban, világosabban és közérthetően is, de nem ez a céljuk. Hadd maradjon homályban, milyen szinten is támogatják a szabad sajtót ill.
a kormányt.
soljanka
@m.macskosz: ATV . Most van a riport az elnökkel az Olgánál.
m.macskosz
@soljanka: Láttam, amikor a Feneketlen-t (?) mellett magyarázta a bizonyítványát, na, kösz, akkor megpróbálok figyelni...:)
m.macskosz
@soljanka: Na, én még ilyen sunyi, sumák alakot életemben nem láttam. Egyetlen egyenes mondata volt, hogy támogatják a kormányt. Egy meztelen csiga, nem lehet rajta fogást találni,
de nem azért, mert okos és visszavág, hanem mert nem mond semmit, de ezzel,
hogy minden kérdést hárít, nem mond se át, se bét, nem kárhoztatja sem Sesztákot, sem Simicskát megerősített abban a véleményemben, hogy azt szeretné ha ez a fajta újságírói szokás eltűnne, tudniillik, hogy a plebsz tudomást szerezhet a kulisszák mögötti disznóságokról. Kompromisszumra törekszik, de egyik felet sem ítélte el.
Fradigege
Ezek valami pincsi kutyák lehetnek. Most mutatják meg a nyalás művészetét. Annyira kis kutyusok.
m.macskosz
@Fradigege: Az igaz, hogy a nyalás művészetében otthon vannak, de azért pedigrés kutyusok ezek, egy két doktori címmel, néhány diplomával...:(
Na, erre szoktam mondani, hogy az intelligenciát nem a diplomával osztják:
www.bla.hu/professzorok/tagok.php

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.