A Földművelésügyi Minisztériumban nem értik, miért emelnének árat drasztikusan ősztől a pékek. A kenyér árában csupán 17 százalék a búza aránya, ezért nem érti a minisztérium, miért erre hivatkozva emelnének árat a pékek, ráadásul az uniós agrártermékek elleni orosz embargó árcsökkenést is hozhat - írja a Napi Gazdaság. A lap pénteki cikke szerint Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára megdöbbenéssel értesült arról, hogy a pékek ősztől 25-30 százalékkal akarják emelni a kenyér és a péksütemények árát. Az államtitkár egyebek mellett felhívta a figyelmet arra: a közvetlen anyagköltségek tavaly a kenyérgyártás összköltségének 58 százalékát tették ki. Ezen belül a búza ára az összköltség 17 százalékát adja. Oroszország uniós agrártermékek elleni embargója árcsökkenést hozhat, hiszen a piacra nagy mennyiségű búzafelesleg kerül. Emellett a pékek is nyertesei lesznek a tervezett ipari rezsidíjcsökkenésnek, így kiadásaik csökkenésével számolhatnak. Vancsura...

Forrás: fn.hir24.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Majd államosítják a pékségeket is oszt jó napot !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
Majd mutyizunk!!! kenyérmutyi, lisztmutyi, kiflimutyi, búzamutyi!!! STB
Mobil123
@nyanya001: Jó sima élesztő , liszt, só, langyos vízzel dagasztott kenyérke is (kipróbált recept :-D) és még harmad napon is finom a kenyér. (nem csak sima fehér lisztből hanem lehet variálni ízlést szerint a liszetet és magvakat , vagy sajtot hozzá dolgozni)
darwin
@dr. prédikátor: És aki sokszor és jól kimondja hogy bucimutyi,nyer egy hangszórót.
nyanya001
@Mobil123: Ilyenkor a Nagyanyám sütötte kovászos kenyér jut eszembe, kemencében sütötte ajjjjj de finom is volt :)
sentinel216
Évtizedekig "háromhatvan" volt a kenyér és eszi - nem eszi, nem kaptunk mást, csak barna és fehér változatot. Volt amikor sorba kellett állni érte, volt amikor hétvégén az egész környéken nem volt kapható. Akkor vizes lepényt sütött nagyanyám, tepsiben. Szerettük a ropogós szélét. Azért a napokban magam is elgondolkodtam, mikor egy oldalon egyik hír arról szól, hogy túltermelés volt búzából, a másik pedig arról, hogy drágább lesz a kenyér, mert nincsen elég búza. Kapitalizmus, ne hagyj el!
Mobil123
@nyanya001: Na én megsütöm a gázsütőben. :-) Ma vettem is két fajta lisztet egy jó darabik elég lesz nekünk.:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.