A HVG birtokába jutott vizsgálati dokumentáció szerint, a kabinet egy éven keresztül figyeltette és összehasonlította az RTL Klub műsorait, más kereskedelmi televízió csatornák műsoraival.

A HVG a dokumentumok alapján, azt írja, hogy: "A kabinetet különösen az RTL Klub és az RTL II Híradói, illetve a Házon kívül című közéleti magazin hírei, tartalmai érdekelték. A huszonegy oldalas elemzés egyik alapvetése, hogy a TV2-vel összevetve az RTL túlzottan is negatív színben tünteti fel a politikai, gazdasági fejleményeket, ritkábban számolt be olyan témákról, melyek más médiumokban vezető, pozitív témának számítottak." A lap értesülései szerint a kormányban és a Fideszben korábban már felmerült, hogy jelezni kellene az RTL-nek, hogy túl kritikus. 

Rogán Antal titkársága a elemzésről nem tud, állításuk szerint ők nem rendeltek meg ilyen elemzést. Viszont a Fidesz egyik politikusa, aki a nevét nem szeretné nyilvánosságra hozni, azt mondta, hogy a második Orbán-kormány szóvivője, Giró-Száz Andráséknál kelle "keresni ezeket a dokumentumokat".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.