Az angol Premier League-ben szereplő Chelsea elleni gálamérkőzéssel megnyitották a Ferencváros új stadionját, a Groupama Arénát vasárnap este. A mérkőzés előtt Orbán Viktor miniszterelnök, Fürjes Balázs kormánybiztos és Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke szórványos füttyszó közepette mondott ünnepi beszédet.

A kormányfő úgy fogalmazott, az egész ország számára nagy nap a mai, mégis elsősorban a fradistáké, akiknek nagysága előtt még azok is megemelik a kalapjukat, akiknek nem "zöld-fehér vér" folyik az ereiben.

Kommunistázással, tántorgással, füttyel avatták a Ferencváros új stadionját

A miniszterelnök beszédében többek között nagyrabecsülését fejezte ki a fradistáknak a "Fradi-szívért", amely szavaival élve mindig nemzeti, piros-fehér-zöld színű is volt. Köszönetet mondott a fradistáknak azért, hogy "a magyar nemzet szabadságát és függetlenségét a legnehezebb kommunista időkben is megőrizték és évtizedekig tartották a lelket a magyarokban".

Tántorgásból stadionba

Orbán Viktor szintén köszönetet mondott az építkezésben résztvevőknek és háláját fejezte ki az ország valamennyi polgárának, hogy az új stadiont négy évvel azután sikerült felépíteni, hogy "Magyarország a csőd szélén tántorgott". "Megmutatták, hogy a magyarok sosem adják fel" – jelentette ki, végül köszönetet mondott a fradistáknak azért is, hogy fenntartották a világ egyik legnagyobb sportklubját.

Fürjes Balázs, az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos köszöntőjében a győzelemre helyezte a hangsúlyt, mert szerinte a stadionnal nemcsak a fradisták, hanem a budapestiek és a magyarok is győztek. Emlékezetett arra, hogy a Fradi csodacsapat, egy olyan magyar klub, amely egykor végigverte a világot, amelynek nem lehetett elvenni a nevét sem. "Mostantól az új stadiont sem lehet elvenni, a miénk" – fogalmazott.

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke mindazoknak köszönetet mondott, akiknek közük volt az építkezéshez, külön kiemelve Orbán Viktor szerepét is. Ugyancsak megköszönte a Ferencváros legendáinak, hogy harminc olimpiai aranyérmet nyertek, valamint a labdarúgóknak, hogy 28 bajnoki címet szereztek. "Példaképekre van szükség, hogy mutassák a kicsiknek az utat" – jelentette ki a klubelnök.

Az ünnepi beszédek alatt szórványosan füttyszó hallatszott.

Az avató ünnepség végén kisfilmek segítségével felidézték a korábbi Üllői úti stadionok felejthetetlen pillanatait, a nagy győzelmeket, emlékezetes gólokat. Többször felcsendült a Fradi-induló, fehér galambokat engedtek el és a Magyar Honvédség néhány Grippen vadászgépe is átrepült a Groupama Aréna fölött, amelyek a műsorvezető szavaival élve mintegy védelmükbe vették az új stadiont.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
"Orbán Viktor szintén köszönetet mondott az építkezésben résztvevőknek és háláját fejezte ki az ország valamennyi polgárának, hogy az új stadiont négy évvel azután sikerült felépíteni, hogy "Magyarország a csőd szélén tántorgott".

Csak hát Magyarország pontosan most tántorog a csőd szélén, többek között köszönhetően az esztelen stadionépítkezéseknek is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@tivoli: Nézz utána, ha annyira okos vagy! Hiszen szerinted én csak a konyhába való vagyok! Egyébként meg azt nyomatok, amit akarok, nem kötelező elolvasni. Másokat érdekes, nem zavar. Na vágj bele a háziba! Derítsd ki, mit jelent a nevem!
De hogy igazságos legyek, gondolkodni és beszélni kell, ebben egyetértünk, nem tudom, feltűnt e neked, de mi itt a propin, épp ezt tesszük. Az meg hadd legyen már az én személyes jogom, hogy szidjam őket, mivel bőven megérdemlik!
És végül a Dézit Daisy-nek írják, az meg gondolom, feltűnt, hogy nem így hívnak. Végül, illik tiszteletben tartani más kívánságát, hogy hogyan szólítsák. Egyébként sem vagyunk olyan viszonyban, hogy a"Dézikéd" legyek! Nem vagyok az, tehát ehhez tartsd magad, ha kérhetem! És nem kértem tanácsot hogy minél maradjak. Ennyi.
tivoli
Kedves desischado - kitagadott!
Utánanéztem a feladványnak,- csak mert olyan kedvesen vezettél rá-, bár gondoltam egyszerűbb megkérdeni Téged, hogy miért pont e nicknevet választottad.
Látom, piszkosul zavar, hogy próbáltam veled viccesen közölni, hogy engem mi zavar.
A személyes jogod a tiéd úgyhogy akár meg is tarthatod magadnak, de szeretném felhívni a figyelmed, hogy a kutyát nem érdekli (persze rajtam kívül), hogy mit ömlengsz itt. Elég, ha meglátjuk a neved, már el se kell olvasni a hsz-t, anélkül is tudjuk, hogy megint elrontottad a gyomrod.
Ajánlok egy új nicknevet, ami szerintem sokkal jobban illene hozzád: dispépticos (annyit elárulok, hogy spanyolul van).
Megengeded, hogy ezentúl így szólítsalak?
soler
@tivoli: Azért az durva volt hogy maradjon a mosogatásnál. Olyan fideszes hímsoviniszta beszólás volt.
Desischado
@tivoli: Nem! Elég szemtelen a hozzáállásod. Az emésztésemnek semmi baja! És rajtad kívül más még nem reklamált. Megkérlek, tartsd tiszteletben a személyiségi jogaimat, ahogy én is tiszteletben tartom a tiedet. És a nicknevemen szólíts! És ha nem érted, miért ezt a nevet választottam, az a te dolgod. És utoljára mondom, semmi közöd hozzá, hogy milyen kommentjeim vannak! És részemről befejeztem, semmi kedvem veled osztozni, annál jobb dolgom is van!
tivoli
@Desischado: tegnap, 23:51
És az összefogás, az smafu?
Légy pozitív és jókedvű, meglásd a világ is az lesz. :-))
tivoli
@soler: tegnap, 10:19
sokkterápiáról még nem hallottál?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.