Az angol Premier League-ben szereplő Chelsea elleni gálamérkőzéssel megnyitották a Ferencváros új stadionját, a Groupama Arénát vasárnap este. A mérkőzés előtt Orbán Viktor miniszterelnök, Fürjes Balázs kormánybiztos és Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke szórványos füttyszó közepette mondott ünnepi beszédet.

A kormányfő úgy fogalmazott, az egész ország számára nagy nap a mai, mégis elsősorban a fradistáké, akiknek nagysága előtt még azok is megemelik a kalapjukat, akiknek nem "zöld-fehér vér" folyik az ereiben.

Kommunistázással, tántorgással, füttyel avatták a Ferencváros új stadionját

A miniszterelnök beszédében többek között nagyrabecsülését fejezte ki a fradistáknak a "Fradi-szívért", amely szavaival élve mindig nemzeti, piros-fehér-zöld színű is volt. Köszönetet mondott a fradistáknak azért, hogy "a magyar nemzet szabadságát és függetlenségét a legnehezebb kommunista időkben is megőrizték és évtizedekig tartották a lelket a magyarokban".

Tántorgásból stadionba

Orbán Viktor szintén köszönetet mondott az építkezésben résztvevőknek és háláját fejezte ki az ország valamennyi polgárának, hogy az új stadiont négy évvel azután sikerült felépíteni, hogy "Magyarország a csőd szélén tántorgott". "Megmutatták, hogy a magyarok sosem adják fel" – jelentette ki, végül köszönetet mondott a fradistáknak azért is, hogy fenntartották a világ egyik legnagyobb sportklubját.

Fürjes Balázs, az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos köszöntőjében a győzelemre helyezte a hangsúlyt, mert szerinte a stadionnal nemcsak a fradisták, hanem a budapestiek és a magyarok is győztek. Emlékezetett arra, hogy a Fradi csodacsapat, egy olyan magyar klub, amely egykor végigverte a világot, amelynek nem lehetett elvenni a nevét sem. "Mostantól az új stadiont sem lehet elvenni, a miénk" – fogalmazott.

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke mindazoknak köszönetet mondott, akiknek közük volt az építkezéshez, külön kiemelve Orbán Viktor szerepét is. Ugyancsak megköszönte a Ferencváros legendáinak, hogy harminc olimpiai aranyérmet nyertek, valamint a labdarúgóknak, hogy 28 bajnoki címet szereztek. "Példaképekre van szükség, hogy mutassák a kicsiknek az utat" – jelentette ki a klubelnök.

Az ünnepi beszédek alatt szórványosan füttyszó hallatszott.

Az avató ünnepség végén kisfilmek segítségével felidézték a korábbi Üllői úti stadionok felejthetetlen pillanatait, a nagy győzelmeket, emlékezetes gólokat. Többször felcsendült a Fradi-induló, fehér galambokat engedtek el és a Magyar Honvédség néhány Grippen vadászgépe is átrepült a Groupama Aréna fölött, amelyek a műsorvezető szavaival élve mintegy védelmükbe vették az új stadiont.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
"Orbán Viktor szintén köszönetet mondott az építkezésben résztvevőknek és háláját fejezte ki az ország valamennyi polgárának, hogy az új stadiont négy évvel azután sikerült felépíteni, hogy "Magyarország a csőd szélén tántorgott".

Csak hát Magyarország pontosan most tántorog a csőd szélén, többek között köszönhetően az esztelen stadionépítkezéseknek is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr.Doktorovics trinitron dr.
A kormányfő úgy fogalmazott, az egész ország számára nagy nap a mai, mégis elsősorban a fradistáké, akiknek nagysága előtt még azok is megemelik a kalapjukat, akiknek nem "zöld-fehér vér" folyik az ereiben.

Lesz@rom a fradit úgy ,ahogy van akármilyen vér folydogál az ereimben!
Cicamama55
Nagyon szép a stadion, s nekem maga a megnyitó ünnepség is tetszett! Mondjuk a Gripen bevetés hanyagolható lett volna, abszolút feleslegesnek tűnt.
Dr. Felipe
"Orbán Viktor szintén köszönetet mondott az építkezésben résztvevőknek és háláját fejezte ki az ország valamennyi polgárának, hogy az új stadiont négy évvel azután sikerült felépíteni, hogy "Magyarország a csőd szélén tántorgott".

Csak hát Magyarország pontosan most tántorog a csőd szélén, többek között köszönhetően az esztelen stadionépítkezéseknek is.
volvós
Ez focistadion, vagy box-stadion ??? Mit keres ott a Kokó ???
1magyar
Na végre! Még egy "termelő" beruházás! Mennyi munkahelyet teremt mennyi a fenntartás,költség???
gibgab
Orbán beszéde gyomorforgató volt. Szó szerint benyalt a fradistáknak. És még van, aki ezt komolyan is veszi!? Pedig csak cirkusz a (hülye) népnek.
volvós
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Elképesztö az agymosás eredménye...KÖSZ !!!
lópicigáspár
Áttételesen megköszönte a 2006-os fellépésüket is!
lajospapa
Móricka dicsekszik az iskolában, hogy náluk már minden megvan:
-Hogy-hogy , Móric?
-Apuka mondta! Hazajött a nővérem és újságolta, hogy fölcsinálták. Apuka erre azt mondta, hogy már csak ez hiányzott! Tehát nekünk mindenünk meg van!
F_Viktor
Amennyi közpénzt belepumpáltak 4 év alatt a magyar fociba (magántőke is van benne, nem is kevés) illő lenne 2 év múlva két magyar csapatnak játszania a BEK döntőt.
Nem tudok más országról, hogy a fociért bárhol is feláldozták volna gazdaságukat, életszínvonalukat.
mariaberta
@volvós: Hát tudod még fénykorában azt találta mondani, hogy ő nem politizál. Ez a véleménye nyomban megváltozott amint kapott több millió vissza nem térítendő hitelt,amivel megnyithatta kis kurtakocsmáját..
Azóta bősz fideszes és igyekszik ott leni ahol a méltóságos úr
nusika
Chelsea mennyi pénzért focizott az új stadionban? Az adófizetők fizetnek és nem is tudják, mire folyik el a pénz!!
nefelejcs10
@volvós: Koko helyettesíti az eü. papírt
vukkocska
Mindenki mindenkit körbenyalt az avatási beszédével. Az, hogy a nagyon áhított magyar focipályán mindenféle hatodrendű külföldi focista focizik, az csak hab a tortán. Természetesen sok pénzért. Csak még mindig nem tudom, mi van azzal a csodálatos utánpótlás neveléssel. Kinek is épülnek a stadionok?
F_Viktor
Sport1 riportere is csöpögött, száztizenegynéhány nap alatt 3 új stadiont avatott az ország, hogy ez mekkora hűűű, meg haaa, meg elismerés a világ szemében. És nemsokára jön a csúcs, a világ legszebb, legmodernebb stadionjának avatása is...
bundi
azért van egy olyan érzésem, sokan boldogok lennének (többek között a devizások) ha az ország most ís úgy tántorogna a csőd szélén, mint 2010 áprilisában...
napiarfolyam.hu/2010-04-15/
valamint akkor a gdp 26 095 milliárd Ft volt
www.elemzeskozpont.hu/content/2009-ben-63-sz%C3%A1zal%C3%A9kkal-cs%C3%B6kkent-magyarorsz%C3%A1g-gdp-je
akkori árfolyamon kb 99,22 milliárd euro...
és az adósság 19 323 milliárdnál volt
míg ma az euro kb 315 ft
napiarfolyam.hu/
a gdp 29 114 milliárd
www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/gdn/gdn21312.pdf
azaz kb 92,425 milliárd euro
és az adósság 24 786 milliárd
és a manyup pénz is elszállt...
coyote3
Na megint fanyalogtok!!! Abba belegondoltatok libsikomcsi kutyák, hogy ez mennyi nyereséget hozott a haveroknak, akik majd ebből a pénzből a belső fogyasztást pörgetik , hogy az ország még jobban teljesítsen??? Na szurokba hemperegni, fejetekre tollat szórni és éltetni a csüngőhasút!!!
dömdödöm
A groupama az otp eladott biztosítási üzletága . Ők azok akik képesek kipréselni a lakosságból a fenntartási költségeket arra mérhet vehet mindenki :_(
1magyar
Ennek,ezeknek a polgárháború fog véget vetni.
Mobil123
"Emlékezetett arra, hogy a Fradi csodacsapat, egy olyan magyar klub, amely egykor végigverte a világot, amelynek nem lehetett elvenni a nevét sem. "Mostantól az új stadiont sem lehet elvenni, a miénk"- Igen mert akkor még tudtak focizni a "mocskos komcsi rendszerben". Most meg csak qrva új stadionok vannak és focizni nem tudó akárkik. ja és a Fradit még Pápa is megverte (mert Gyurcsány városa ebben is jobban teljesít:-D )
human
Nézzétek csak meg a képen a vezér hátsóját! Még az átadón is a seggében volt valaki.
Én is csak azért vettem észre, mert a face-en írta egy hozzá szóló :) Lehet, hogy már ennyire megszoktuk a seggnyalók látványát?
magyarbakancs
A vezér kilép az arénába ,mögötte a sok talpnyaló.
Tapsol mint valamilyen komcsi pártgyűlésen.
Már csak az hiányzik ÉJEN ORBÁN,ÉLJEN ORBÁN.
Szabadon Rákosi elvtárs után.
JAJMÁR
...és az ünnepi beszédek alatt szórványos taps hallatszott...

a népnek meg jön majd a "20-as égő a lámpába", mert erősebbet tilos lesz, a jegyért kapható tej meg kenyér... - de a lényeg, hogy a stadion nagyon szép.
Yoda69
Ki az a pocs, balrol a 2.? Csak nem koko? Ennyire alaadta volna?
nefelejcs10
@Mobil123: Azért Albert Flórián nevét minden további nélkül elvették a stadiontól.
herczeg0210
@magyarbakancs: Az a baj, hogy még nem elég kopasz a faszi. De meg kopasztanám!
herczeg0210
A végén miért nem fogott kezet magával?
Yoda69
Arra kivancsi lennek, hogy Simon Tibor emlektablajat meghagytak-e?
Szerintem ezek a tahok biztos nem.
Mobil123
@nefelejcs10: Hát igen van az a pénz a zsebbe amiért. (nem igen tudom mivel különb Puskás mint Albert de akkor már neki sem hagynám a nevét )
tivoli
Ahogy elnézem, minielnökünk a legszakadtabb az összes közül. Dobjunk össze neki egy új öltönyre valót, hátha hálás lesz érte. :-)
nefelejcs10
@Mobil123: Nekem semmivel,sőt! Pedig én -ilyen öreg csóka vagyok-,még élőben láttam 1954-ben és 1955-ben játszani a "nagyokat" biztos vannak akik még emlékeznek a "Húsvéti Torna" mérkőzéseire-,/osztrák és magyar csapatok játszottak egymással,s jó meccsek voltak/.
Szóval -akárhogy is vesszük,tudom,Puskás csak a "száguldó őrnagy"volt,s nem volt igazi katona- azért ,ha a katonai oldalát vesszük,csak dezertált,míg Albert Flórián-pedig de sokat hívták külföldre- Braziliába meg is hívták,ott is volt,sokat játszott,ámultak,bámultak a brazilok,kint is maradhatott volna,de Ő,hazajött !Puskás nimbuszát Orbán Viktor meglovagolta,lenyúlta a labdarúgással kapcsolatos hagyatékát-persze Erzsi néninek fizettek rendesen-,Felcsútra /!/ vitte a tősgyökeres ,Kispesten született, mindig is ott focizott Puskás Ferenc néven alapított akadémiát.Tehát,amíg neki abból haszna van-nem anyagi;azt máshonnan is megszerzi-,addig marad a Puskás Stadion.Most még eljut a FIFA rendezvények a Puskás név révén- BL döntők,vb döntők,a Puskás -díj átadásakor az egész világon láthatták,ahogy a díjat átadja-Erzsi néni csak díszlet,a döntőkre pedig nem az MLSZ elnökét viszi,hanem saját fiát /családszerető/.No,csak ennyitakartam hozzátenni közös gondolkodásunkhoz ! Hajrá Kispest! Hajrá Budapest Honvéd !
Mobil123
@nefelejcs10: Bizony így van. Biztos kiváló focista volt DE lelépet mint qrva a sezlonról. Azok a sportolók akik itthon maradtak nem kaptak igazán elismerést. (na persze kivétel SP ) Most meg még Albert nevét is levették . Hányinger ez az egész.
Ja és én nem szeretem a focit :-))) (a vízilabdát viszont végig izgultam:-D)
Desischado
Ha foci, akkor Tsubasa, Hyuga, és a többiekre szavazok! orbán meg egy gyomorforgató ocsmány hulladék a nyaloncaival együtt! Vajon akik neki tapsolnak, mint koko is, mennyiért adták el neki a lelküket, ha volt nekik valaha is?
mate03
@bundi: Ebből is látszik,hogy Viktor jobban teljesít!
tivoli
@Desischado: tegnap, 23:29
Dézikém. Neked jót tenne egy átfogó kórházi kivizsgálás az állandósult gyomorpanaszaidra.
dömdödöm
@Desischado:A koko ott toporog hogy hátha leesik neki valami nagy lové egy némethez hasonló box romosönra ,és akkor a groupama arénában is lehet rendezni olyan meccseket mint az övé volt . Lekötöttek neki xar ellenfeleket akiket mind legyőzött ,aztán amikor jött a kis csakon ( az első komoly ellenfél ) ez csak ugrándozott l körbe körbe váltogatta hirtelen a lábait és amikor nem figyelt olyat kapott hogy a franc kiette a kis argentintől .
A következő meccsen érdekes se limuzin se sofőr se testőrök se bevonuló kiséret .
Szánalmas volt még nézni is . Még jó hogy az ellenfél meg a bíró ott volt :-)

kis villanykörte fejű ott fexik a fotón azt sem tudja fiu vagy ,ány vagy melyik bojgón van :-)
www.hetek.hu/sport/200106/koko_eltancolta_a_vilagbajnoki_ovet
mate03
@magyarbakancs: De az is régen fordult elő hogy vitya pofályárol,le fagyott a vigyor,mikor a publikum fütyülni kezdett!Képzeld el ha még ott lett volna a kemény mag is!?Úgy utálják Kubatovot, mint a 2006-os bűneiket!
tivoli
@dömdödöm: ma, 10:32
Addig addig nyújtogatta a nyelvét a másikra, míg az behúzott neki egyet. Vissza is vonult ijedtében rögtön, mert rájött, hogy a ringben ütnek is.
intrepid
@tivoli: Jó is, meg drága is az az öltöny, csak vezírünk nem tudja elegánsan viselni.
dömdödöm
@tivoli: van egy argentin népi hagyomány amiről nem tudott . A nyelvnyujtogatás az a legnagyobb sértés ha gyorsan váltott lábbal ugrálunk mosolyogva nyújtott nyelvel az vérigsértés .A kis argentin nem csoda hogy végleg lehalkította :-)
tivoli
@intrepid: talán, ha egy árnyalattal feljebb húzta volna a nadrág elejét, és a zakó nem lenne olyan gyűrött.
tivoli
mert pont úgy néz ki, mintha aki elázott és rajta száradt meg az öltöny
kata53
Franc már ezzel a zorbánnal és stadionjaival!
Mobil123
@tivoli: Vagy csak a kínai mosodában volt benne.
Desischado
@tivoli: Nem vagyok "Dézikém", oké? És neked rendben van az, ami ebben az országban folyik? Rendben van, hogy egy ilyen mocsok banda van hatalmon? Becsületes ember csak hányni tud tőlük!
tivoli
@Desischado: Szia nemdézikém!
Egyáltalán nincsenek rendben a dolgok, de azért nem kell mocsokbandázni, meg összeokádni mindent, csak azért mert rossz az emésztésed.
Higgadtan gondolkodva talán többre mennénk, kitárgyalhatnánk, hogy mik a legégetőbb problémák. De az, hogy minden témához ugyanazt a sztereotip dumát nyomatod, sem a lényeget, sem a társalgás menetét nem viszi előbbre.
Maradj a mosogatásnál.
Tényleg! Mit jelent a Desischado?
Desischado
@tivoli: Nézz utána, ha annyira okos vagy! Hiszen szerinted én csak a konyhába való vagyok! Egyébként meg azt nyomatok, amit akarok, nem kötelező elolvasni. Másokat érdekes, nem zavar. Na vágj bele a háziba! Derítsd ki, mit jelent a nevem!
De hogy igazságos legyek, gondolkodni és beszélni kell, ebben egyetértünk, nem tudom, feltűnt e neked, de mi itt a propin, épp ezt tesszük. Az meg hadd legyen már az én személyes jogom, hogy szidjam őket, mivel bőven megérdemlik!
És végül a Dézit Daisy-nek írják, az meg gondolom, feltűnt, hogy nem így hívnak. Végül, illik tiszteletben tartani más kívánságát, hogy hogyan szólítsák. Egyébként sem vagyunk olyan viszonyban, hogy a"Dézikéd" legyek! Nem vagyok az, tehát ehhez tartsd magad, ha kérhetem! És nem kértem tanácsot hogy minél maradjak. Ennyi.
tivoli
Kedves desischado - kitagadott!
Utánanéztem a feladványnak,- csak mert olyan kedvesen vezettél rá-, bár gondoltam egyszerűbb megkérdeni Téged, hogy miért pont e nicknevet választottad.
Látom, piszkosul zavar, hogy próbáltam veled viccesen közölni, hogy engem mi zavar.
A személyes jogod a tiéd úgyhogy akár meg is tarthatod magadnak, de szeretném felhívni a figyelmed, hogy a kutyát nem érdekli (persze rajtam kívül), hogy mit ömlengsz itt. Elég, ha meglátjuk a neved, már el se kell olvasni a hsz-t, anélkül is tudjuk, hogy megint elrontottad a gyomrod.
Ajánlok egy új nicknevet, ami szerintem sokkal jobban illene hozzád: dispépticos (annyit elárulok, hogy spanyolul van).
Megengeded, hogy ezentúl így szólítsalak?
soler
@tivoli: Azért az durva volt hogy maradjon a mosogatásnál. Olyan fideszes hímsoviniszta beszólás volt.
Desischado
@tivoli: Nem! Elég szemtelen a hozzáállásod. Az emésztésemnek semmi baja! És rajtad kívül más még nem reklamált. Megkérlek, tartsd tiszteletben a személyiségi jogaimat, ahogy én is tiszteletben tartom a tiedet. És a nicknevemen szólíts! És ha nem érted, miért ezt a nevet választottam, az a te dolgod. És utoljára mondom, semmi közöd hozzá, hogy milyen kommentjeim vannak! És részemről befejeztem, semmi kedvem veled osztozni, annál jobb dolgom is van!
tivoli
@Desischado: tegnap, 23:51
És az összefogás, az smafu?
Légy pozitív és jókedvű, meglásd a világ is az lesz. :-))
tivoli
@soler: tegnap, 10:19
sokkterápiáról még nem hallottál?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.