Magyarországnak és a magyar embereknek több tisztelet jár még a svéd Európa-ügyi minisztertől is – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára annak kapcsán, hogy egy svéd miniszter beszólt Orbánnak (teljes nevén Magyarországnak és a magyar embereknek, sk.).

A svéd kormány EU-ügyekért felelős minisztere, az Aftonbladet című újság vitarovatában bírálta az Orbán-kormány politikáját. Birgitta Ohlsson azt írta, "Orbánék Oroszországot tekintik politikai modellnek, a liberális demokrácia helyett az illiberális államot és munkaalapú társadalmat kezelik értékként, a jogvédőket és civilszervezeteket pedig akadályként kezelik és idegen érdekek kiszolgálóinak nevezik őket".

Szijjártó Péter elfogadhatatlannak nevezte, hogy Svédország Európa-ügyi minisztere szerdán "színtiszta hazugságokat állított Magyarországról és a magyar emberekről". Az államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy az európai polgárok joggal várják el az európai politikusoktól, különösképpen pedig az Európa-ügyi miniszterektől, hogy az európai értékek mentén tegyék dolgukat.

Szijjártó Péter szerint Svédország Európa-ügyi minisztere szerdán durván rágalmazta (na még egyszer) Magyarországot és a magyar embereket, figyelmen kívül hagyva az egyik alapvető európai értéket, a tények tiszteletben tartását.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
"színtiszta hazugságokat állított Magyarországról és a magyar emberekről".

Úgy látszik már hülyén fogok meghalni, mert akárhányszor elolvasom a svéd miniszter által mondottakat, az idézett szöveget alátámasztó mondatokat nem találom meg.

Semmit nem állított Magyarországról és a magyar emberekről. Azt állította OV-ről, amit az posványoson állított saját magáról és elveiről.
Szíjjártótól meg - magyar emberként - még jobban undorodom, mint eddig!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pensionar
Ha nem vagy szolga, mar nem szeretnek a svedek sem.Mocskold a volt rendszer -NOBEL- dijat kapsz.
Senara
Petya külügyminiszterként veled sem állnak szóba Eu nyugati felén . Azt mivel magyarázod majd ... nem baj az orosz , üzbég , azerbajdzsán , mongol , arab beszélget veled ,
dr. prédikátor
te szerencsétlen szarkupac!!!szófósó!!!vedd már észre hogy nem a magyarokat hanem az agyament vezéredet kritizálják!!! A MAGYAR NÉP NEM AZONOS VELETEK!Ti csak férgek vagytok az ország és a nép testén!!!
mate03
@pbalage: Nem fogadtam meg a tanácsod!El olvastam!Igazad volt ,tényleg berúgtam!
rosalinda57
A magyar embereknek valóban jár a tisztelet, de Orbánnak és holdudvarának nem jár.
( Akár füttykoncert kíséri Orbán nyilatkozatait, akár nem )

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.