A Fidesz-KDNP képviselője, Velkey György, aki a Magyar Kórházszövetség elnöke is egyben, egy interjúban azt nyilatkozta a Népszavának, hogy a kormánynak át kellene rendeznie a költekezési prioritást.

"A hatalomnak át kellene értékelni a prioritásait, ez ugyanis politikai hasznot is hajthatna számára, hiszen a társadalmi preferenciában más helyen van az egészségügy, mint az elmúlt évtizedek költségvetéseiben. Egy erkölcsös társadalom működésében az emberek egészségének fenntartása és újrateremtése fontosabb, mint ami a prioritási listán rendszeresen ez elé kerül" – mondta a Fidesz-KDNP képviselője, Orbánnak arra a kijelentésére, hogy addig nem kap pluszforrást az egészségügy, amíg nem bizonyítja a hatékonyságát.

A Magyar Kórházszövetség elnöke szerint évi 400-500 milliárd forint hiányzik a magyar egészségügy finanszírozásából – írja a Népszava pénteki számában. A lapnak adott interjúban Velkey György kifejtette, hogy a magyar egészségügy alulfinanszírozott, szerinte a közkiadásokból többet kellene erre a célra fordítani.

A kórházszövetség elnöke elmondta, hogy a '90-es évek közepén Magyarország, Csehország, Szlovénia, Belgium, Nagy-Britannia és Svájc nagyjából egyforma arányban, a GDP-jük 5-6 százalékát költötte egészségügyre, akkor Magyarország az élmezőnyben volt a 6,1-es értékkel, mostanra ez 5 százalék alá került, miközben Csehország és Szlovénia a GDP 6,4-6,5 százalékéra, Svájc és Nagy-Britannia 7-8 százalékra növelte az egészségügyi kiadását.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Ez is jelzi, hogy hazugovicsnak a stadionok meg a foci fontosabb, mint az emberek egészsége. És ez a nyomorult lény az ország miniszterelnöke! Gratula minden aljadéknak, akik megszavazták!
Velkey Györgynek vajon a lelkiismerete szólalt meg? Vagy amit a vezír művel az már neki is sok?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Ez is jelzi, hogy hazugovicsnak a stadionok meg a foci fontosabb, mint az emberek egészsége. És ez a nyomorult lény az ország miniszterelnöke! Gratula minden aljadéknak, akik megszavazták!
Velkey Györgynek vajon a lelkiismerete szólalt meg? Vagy amit a vezír művel az már neki is sok?
mate03
@Desischado: Viktorunk azzal indítja a napot,hogy be kéri a halálozási listát!Megnézi hány,nyugdíjas dobta fel a bakancsot!Ha kevésnek találja,akkor kevesebb pénzt a kórházaknak,meg nem ártana egy kis ,gyógyszer ár emelés!Neki a nyugger csak nyűg a nyakán!
Desischado
@mate03: Sajnos, igazad van, de nem csak a nyugdíjasok, hanem a munkanélküliek, a rokkantak, és együttesen a szegények is csak nyűg neki! Hogy rohadna meg!
világlátó
A nemrég benyújtott konvergencia tervben szerepel a 600 milliárd Ft. meghúzása éppen ebből a tervcsomagból. Az egészségügy lehet rangsor, ha amúgy a társadalom égészséges, egészségtudatos, jól táplált, normális életvitelt folytathat, kiegyensúlyozott a társadalom hangulata, családfelfogása, az öregkor életkörülményei, a szociális gondoskodás hálója ép és nem lukas.
Ha ez nem így van, az egészségügy az egyik legszűkebb keresztmetszetté válhat. Most éppen az.A képviselő úr nem tehet mást, mint ezt megfogalmazza, tényekkel és számokkal alátámasztja. Ha kikap, csak azért történhet, hogy miért nem a miniszterelnök úrral beszélte ezt meg szűkebb körben. Így most a magas labdát lecsaphatja az ellenzék.
Ha nem csapja le, nem ellenzék. A következmények felelőssége ugyanakkor most áttevődött a parlamentre, a kormányra. Lehet ezt az embert rövid úton lecserélik, a helyzet azomban csak tovább romlik. A humán erőforrás is Szegedről ebben az évben tíz orvos vált meg és ment külföldre.
mate03
@Desischado: Elnézést már kicsit szenilis vagyok!Igazad van!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.