Kiemelten figyelik a titkosszolgálatok Magyarországon is azokat, akiknek közük lehet az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez. A csoporthoz több ezren csapódtak szerte Európából, köztük szakértők szerint többtucatnyi magyar.

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet, akár ötezer uniós állampolgárt is beszervezhetett, akiknek közük lehet pillanatnyilag a harcokhoz – írja a Blikk. Ezek az emberek humanitárius, logisztikai és fegyveres tevékenységekben vesznek részt a TEK szerint, akik, mint elmondták, figyelik a konfliktusos területeket. Különösen nagy nemzetbiztonsági kockázatot jelent, hogy Magyarországra és Európába bármikor visszatérhetnek ezek a harcosok és – jellemzően a terrorizmusra – Európában is konfliktusokat generálhatnak merényletek, emberrablások, vagy akár fegyveres támadások formájában is.

Figyeli a TEK az ISIS-nél harcoló magyarokat

Folyamatosan elemzik a külföldi szolgálatoktól származó információkat, különösen azokat, amelyeknek magyar vonatkozása is van. A TEK leginkább azokra koncentrál, akik korábban már harcoltak zsoldosként.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Horizont: Attol tartok, Kedves, hogy csak mi nem vesszuk be, akik a Propin EZEN az oldalon allnak...:o((( Felek, hogyha ezt elmondanak a kezcsokos-partas nenikenek, akkor az vadul elkezdene otthon sapkakat meg salakat kotni az Irakban harcolo magyar zsoldosoknak... Mert szerintem bizony, ennyire korlatoltak a nepek , ha orban hulyesegeirol van szo... (Igazad van: csak nekunk nem komoly ez a duma, a 2/3 meg beveszi...:o(((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fradigege
Kiemelt figyelelem! ...aztabüdösmindetin!
mekkelek
Kíváncsi vagyok mikor kapnak néhány miliárdot az emiatt megnövekedett feladatok ellátásának ürügyeként...
freemanpetya
Már korábban is figyelhették volna őket, sőt már régen láncra verve kellett volna őket tartani. Egy papírzsebkendőért van akit börtönbe visznek, ezek meg az egész országot - kicsitől az öregig - veszélybe sodorják. A radikális csürhe tagok, mióta csak vannak azóta bajt hoznak ránk.
világlátó
@tivoli: Ráhibáztál. Éppen ő jutott eszembe. Állítólag ezredesi rangot kapott a horvát hadseregben. Különösnek találnám. Sorsa beteljesedett. Szinte kereste a bajt, ahogy ma is egyre több agyament sodródik össze vissza ebben a világban. A kereszténység és az iszlám kibékíthetetlen kűzdelme ezeréves történelem. Hol az egyik, hol a másik jut kedvezőbb pozícióba. Itt Európában is bármikor történhet egy " szeptember 11. " Az elvakult, iszlám fanatizmus találkozása a középkori iszlám fundamentalista államok hagyományaival ide vezethet. A korbácsolás, megkövezés, nők, családok lefejezése,nem mérhető össze a közép és közel kelet polgárháborúinak százezres áldozatáva, de az ott van. Az iszlám terrorizmus pedig bárhol lehet, akár itt is. Nem kell messzire menni , határainkon kívülre. Itthon is dúl a vad gyűlölet a cigánysággal szemben. Nézzük végig a gárdistáink / derék, szép szál , ápolt külsejű, szép magyar vitézek , gyönyörű fekete ruhájukban, fehér ingjeikben, nem is szólva nyakravalóikról, no és a bakancs, .../ elszánt és büszke elkötelezettségtől sugárzó arckifejezését. Az iszlám állam ezen felül fegyvert is ad, rejtettséget a gyűlölet fegyveres kiterjesztéséhez. Hát hogy ne volna vonzó azoknak, akik nem tudnak mit kezdeni magukkal, a környezetük sem tud mit kezdeni velük. Senki nem törődik velük. Sem az állam, sem az egyházak, sem a család, sem az iskola. Itt senki, ott iszlám harcos, aki fegyvert és célt kapott, no meg valami ellátást, pénzt is , ki tudja. Majd hazajön " szabadságra " mesél a haveroknak, aztán már nem csak ő utazik vissza, viszi őket is. DE HAZAJÖNNEK !!
Hát ezért érzékenyebb a felelős hazai elemző. A TEK. felkötheti a gatyáját. Mi is, akik adót kell fizessünk a biztonságunkért. Ez azonban nem elég. A gyermekeink élete, mindennapjai, a családok életvitele, sorsa is kiteljesedni kénytelen egy újabb szemponttal, kérdéssel, : Engedjük - e befurakodni az iszlámot a mindennapi életünkbe?
No persze az sem volna felesleges, hogytudjuk, mi , ki az ISZLÁM ?
tivoli
@világlátó: ma, 10:07
Az iszlám egy egészen más hitvilág, más kultúra, nem hiszem, hogy üdvös dolog amerikai demokráciát rájuk erőszakolni.
nezelodo
"tivoli
Akik ugye nem magyarok amúgy"

Akkor most mi lesz pl a mélymagyar arab fideszes galamblelkű kórházigazgató képviselővel ott északon, ha ilyeneket gondolsz róluk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.