Működik az uniós agyelszívás: 2003 óta tömegesen léptek le orvosok és tanárok, hozzánk viszont alig jött bárki tagországból dolgozni. Térképen dolgozták fel, hogy Európa melyik országai lettek a nyertesei, illetve vesztesei az EU szabad munkaerő-áramlást elősegítő törvényeknek. Ha figyeltük az elmúlt évek híreit, sok meglepetés nem érhet minket, de az összkép még így is lesújtó: Magyarországot tömegével hagyták el szakképzett emberek. A helyükre pedig alig érkezett valaki. Az adatok az EU munkaerőpiaci adatbázisából származnak, és csak azokról az emberekről szólnak, akik szakmájukban maradva, legálisan dolgoznak egy másik tagországban. Azaz a tengerentúlra távozók és a nem bejelentett, illetve szakmájukat elhagyók számáról ebből nem derül ki semmi.

Forrás: 444.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

esdi
Orvos nem kell, nővér se kell, kórház se kell. Nem betegeskedünk, focizunk. Tanár se kell, nem tanulunk, agyalunk, majd megmondják mit tegyünk.
lajospapa
Így foglaljuk el a világot! Hogy itthon nem marad semmi...
bakegya
@lajospapa: de marad,a fényességes felcsuti törpe és mérhetetlen vagyona,de csakkk addig amíg az ördög el nem viszi a pokolba!
F_Viktor
Ne mááá az EU legyen a hibás az agyelszívásért!
esdi
Orvos nem kell, nővér se kell, kórház se kell. Nem betegeskedünk, focizunk. Tanár se kell, nem tanulunk, agyalunk, majd megmondják mit tegyünk.
lajospapa
Árad a magyar szellem a világba. A helyén űr és hullaszag.
Másik
De könyörgöm! Azért mennek el, mert nincs munkájuk. Arra a nemlétező állásra meg milyen idióta jönne ide?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.