A Transparency International (TI) közérdekű adatigényléssel fordult Matolcsy György jegybankelnökhöz. Ebben a TI azt kéri az MNB-től, hogy tárja fel: milyen politikai és szakmai felhatalmazás birtokában...

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

joopapa
Róna Péter

Ez teljes szereptévesztés, mondta Róna Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MNB volt felügyelő bizottsági tagja szerint a kérdés, hogy az MNB-nek milyen jogi alapja van ahhoz, hogy ilyen tevékenységet folytasson. Törvény rendelkezik ugyanis a jegybank feladatairól, ebben a közgazdászképzés nem szerepel, tette hozzá a közgazdász. Róna Péter szerint a jegybank alapítványt sem hozhat létre, a törvényben ez nincs benne. Nem találhat ki magának feladatokat, és ahhoz nem rendelhet forrást. Róna szerint „fel van adva a labda az Országgyűlésnek, hogy van-e egy nála magasabb hatalom”.
nemkati
@joopapa: A parlamentnél nagyobb hatalom mi, a nép vagyunk, akik megbíztuk őket. Mi ellenőrizhetjük és számonkérhetjük őket számtalan jogunknál fogva számtalan eszközzel. Csak nem élünk vele. És amíg nem élünk vele, addig a kormány és szervei bármilyen törvénytelenséget elkövethetnek ellenünk, a nép ellen.

Én innen hiába mondom, hogy a költségvetési bizottság ülésének összehívása törvénytelen, hanem az, amit Matolcsy csinál, a szavam nem hallatszik el sehova.
nemkati
@nemkati: Én innen hiába mondom, hogyNEM a költségvetési
m.macskosz
@nemkati: Ki van ez találva rendesen. Ha minden település lakói megszorongatnák a képviselőjüket, hogy tegye azt, amire felesküdött, akkor lenne esély rá, hogy ESETLEG
a gombnyomogatók meggondolják magukat, na de erre esély sincs. :(
nemkati
@m.macskosz: A képviselőknek se sok esélye van változtatni valamin, vagy elérni valamit, ha nem a Fidesznek tartoznak engedelmességgel. A fideszes képviselőket megválasztók meg - mindegy, hogy rohad el a településen a kultúra, a jogintézmények, az oktatás vagy az egészségügy - örülnek, hogy nem a "kommunisták" vannak hatalmon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.