A határnyitás 25. évfordulója alkalmából a Magyar Állami Operaházban lezajlott pódiumbeszélgetésen Schmidt Mária hangoztatta, hogy az ellenzék meg fog semmisülni – írja a Válasz.

A fő okai az ellenzék bukásának – amit Schmidt megnevezett – a nyugat kiszolgálása és az ország kifosztása. Ezen kívül citálta még Magyarország magárahagyatottságát 1945-ből, 1956-ból és 89-ből, de azt felrótta a nyugatnak, hogy felvásárolták a piacokat. 

Mindennek ellenére Schmidt Mária kijelentette a határnyitás szerinte „egy fantasztikus sikertörténet", amely 25 évvel ezelőtt kezdődött. Visszanyertük a szabadságunkat, a nemzeti függetlenségünket, legyőztük a kommunizmust, a szovjet megszállók elmentek. Minden, amit akartunk, megvalósult – mondta.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

esdi
Ami a rendszerváltást illeti: min kilenc és félmillió embernek eszébe sem jutott. A maradék viszont tökéletesen tudta mit akar. Piszok nagy szeletet befalni mindenki tortájából. Ha nem vezették volna be a két évig tartó munkanélküliséget meg a végkielégítést soha nem is ment volna végbe. Az egyszerű ember boldog volt, hogy végre munka nélkül élhet. Tökéletes koreográfia. Addig politikával ugyan nem foglalkozott. Az "ellenzék, sajnos képtelen az összetartásra - ami a jelentős hűbér javak adásának következménye. Ezt nagyon jól csinálják. A "népet" jól ismerik. Tudják, végtelenül tűrőképes és jámbor. Nagy tömegekben koldusszegény, funkcionálisan, vagy valóságosan analfabéta, alkoholista - a lényeg: nem gondolkodik. Ez fontos.
tivoli
Mire a nép észbe kapott, hogy valójában miről is lesz szó, addigra már régen késő volt. Ment volna vissza a volt munkahelyére, de már nem volt hová. Két szék között a pad alá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.