Az M5-ös autópályánál hagytak dolgozni tolvajokat két éven át. Vesztegetés miatt nyomoz a Pest Megyei Főügyészség dabasi rendőrök ellen. A gyanú szerint külföldi bűnözők fizették le őket, akik az inárcsi pihenőben „itt a piros, hol a piros” játékkal terelték el áldozataik figyelmét és közben meglopták őket – hangzott el az RTL híradójában. A bűnözők havi 30 ezer forintot fizettek a beavatott rendőröknek, két éven át. Az áldozatok hiába tettek feljelentést. A rendőrök sokszor saját zsebből tankoltak és még a kilométerórát is visszatekerték, hogy így leplezzék, merre jártak.

Forrás: FN
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
"Jelentem, rend van !" A "cégen" belül külöjnösen...
esdi
Ja kérem, ők csak ennyit kaptak. Ezzel viszont megoldódott a gyerek cipője. Ők is örültek volna, ha milliárdokhoz juthatnak - félelem nélkül, nyugisan.
soljanka
Mire szerencsétlen kezdő rendőr kifizeti a lakást/albérletet, levonják a fizujából a ruha-felszereléts - tudjuk, amiről Pintér mondta, hogy felruháztuk a rendőrséget-, marad jó esetben 30-40 ezer forintja. Mivel látja, hogy a testületben mindenki seftel, azt hiszi ez beletartozik a kiképzésbe :)
Csizmás Kond
@soljanka: Ez amolyan megélhetési bűnözői gondolkodás.
Ha mindenki csalni kezdene mert kevés a fizetése mi lenne ?
Csizmás Kond
@pbalage: ...vagyis te csalsz...na da még azért nem mindenki !
pbalage
@Csizmás Kond: egyelőre csak tervezgetem. :).
Csizmás Kond
@pbalage: Az akarat kész cselekedet...szerintem annélkül is meg lehet oldani.
pbalage
@Csizmás Kond: ezt most nem vágom, az akarat vagy a cselekvés részt kell-e erősítenem?
Csizmás Kond
@pbalage: Aki akar az már elméletileg cselekedett is...pl egy bankrablót ha betörés koözben csípnek nyakon akkor hiába még nem ürítette ki a széfet akkor is rablásért itélik el.
pbalage
@Csizmás Kond: már kezdem vágni. Mondjuk ha az általad említett esetben arra hivatkozom, hogy például nem tudtam kimenni az ajtón, mert rám záródott, akkor szerinted megúszhatom és a másik ürgét ítélik el?
sentinel216
A múlt század hetvenes éveiben, ha valaki rendőrnek, hivatásos határőrnek jelentkezett, fél évig tartott a priolálása. Dédapáig ellenőrizték a hozzátartozókat, szülőket, testvéreket, külföldi rokonokat. Elmentek a helyi tanácsra, munkahelyre, még a jelentkező által látogatott szórakozóhelyeket is szemügyre vették. A jelentkező csak kiszolgált katona lehetett. Ha felvették, a munkáját hivatásnak tekintette. Cserébe kicsivel magasabb bérezést kapott az átlag melósnál, könnyebben jutott szolgálati lakáshoz. A társadalom - nem bűnözői fele - megbecsülte, tiszteletben tartotta. Ma a már gyakran előfordul, hogy országos rendőri vezetőket bilincsben rángatnak a híradásokban. Nem csoda, ha a beosztott állomány is olyan, amilyen.
pbalage
@sentinel216: a múlt században olyan is volt, hogy megszurkálták a pincében krumplis zsákot a fináncok, hogy nincs-e esetleg benne borosüveg.
Ruszki módszer volt az is.
Csizmás Kond
@pbalage: ...szóval nem egyedül jársz bankrabolni...?...:)
Csizmás Kond
@sentinel216: Azóta változtak az idők, ma ebben a felvilágosult demokráciában minden bűn bocsánatos.
jancsipapa
Régen a bűnöző ( cigány -az itt a pirosból kiindulva ) reszketett a csendőrtől . Most megveszi aprópénzért .
pbalage
@Csizmás Kond: még sose próbáltam, azér' kérdem.
hetöndöe
Úgy egészen véletlenül nem lehetne azzal kezdeni,hogy megfizetik őket?Egyébként meg mit várnak a kisembertől,mikor nagyjaink profi módon lopnak,persze ők büntetlenül.
Csizmás Kond
@hetöndöe: most akkor kiket is kéne megfizetni ?...a nagyjainkat akik profi módon lopnak ?...
qxy
ez egy kis fagyi pénz. Amikor hárman egy presszóban , a fogyasztás 3 kávé, 3 kóla, a cekk meg 20 000. és ennyiért hallgat a pincér is meg a tulaj is, Na azok mi pénzeken döntenek?? Hogy mondjam meg hol ez a presszó? Na azt kinek mondjam meg? A másik gecmareknek???
hetöndöe
@Csizmás Kond: Próbálj meg értelmezni,vagy kérj telefonos segítséget!:-))
Csizmás Kond
@hetöndöe: ...ha a rendőr azért lop mert kevés a fizetése akkor a nála alacsonyabb bérezésűt miért tartoztatja le lopás miatt ?
hetöndöe
@Csizmás Kond: Tényleg nagyon eccerű vagy.
Csizmás Kond
@hetöndöe: ...de ahhoz épp elég hogy ne tudj válaszolni...:)
szandokan
@Csizmás Kond: Vannak, akik csak csalással tudnak elfogadható életszínvonalat teremteni maguknak. Ők szidják állandóan a kormányt is.
szandokan
@pbalage: Lopni bűn, Gyurcsány ezt nem fogja megengedni...:-)
Csizmás Kond
@szandokan: ...az elfogadható színvonak mindig az illető lehetőségeitől,keresetétől függ. Az az életszínvonal amit a lopása által szerzet többletjavakból valósít meg az már bűntetendő.
szandokan
@Csizmás Kond: Pontosan. Viszont sokak szerint a megélhetési bűnözés az természetes. Kik is vezették ezt be anno? És kik törölték el?
m.macskosz
@szandokan: ma, 14:45 Nem a csalók szidják a kormányt, hanem azok, akiknek nem tetszik,
hogy az orbáni holdudvar gátlástalanul csal!
szandokan
@m.macskosz: Viszont azok között is van nagyon sok adócsaló, legfeljebb kicsiben.
m.macskosz
@szandokan: Nos, normális országban mindenki végzi a dolgát, legjobb tudása szerint.
A NAV miért nem teszi? Meg az ügyészség? Ja, hogy csak a kicsiben csalókra utaznak?
Desischado
@szandokan: Odaírhatnád, hogy - tisztelet a kivételeknek!
Desischado
A nagyok csalhatnak, lophatnak büntetlenül? Csak a ksiembernek nem szabad? Talán a fejétől kéne rendet csinálni! Ha rendes fizetésük lenne ezeknek a rendőröknek (is) akkor nyilván nem tudtál volna őket megvesztegetni! Na de kérem, olajszőke pintér sanyát miért nem veszik elő? Rend van itt tényleg, épp olyan süket duma, mint az, hogy az ország jól teljesít!
mate03
@sentinel216: Miniszterelnök úrnak jelentem,az országban a rend és a fegyelem uralkodik! Tisztelettel, Pintér Sándor belügyminiszter!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.