Ezzel a kommentárral írta alá José Manuel Barroso ma, Budapesten a partnerségi megállapodást.

José Manuel Barroso ma Budapesten átadta Orbán Viktornak a 2014-2020 közti partnerségi megállapodást, 34 milliárd euró értékben: a kohéziós alapoknál 21,9 milliárd euró, a vidékfejlesztésnél 3,4 milliárd, a halászati ágazatban 39 millió euró támogatásban részesül Magyarország. "Két papírt írok alá. Aláírom a magyart. Nagyon remélem, hogy az van a szövegben, amire számítok" – írja a Vg.hu és hozzáteszi, hogy korábban többször megtörtént, hogy nem pontosan ugyanazt a szöveget küldte el a magyar kormány Brüsszelbe, mint amivel itthon elfogadták a törvényeket.  

Elfogadtuk azokat az alaptételeket, amelyek úgy hangzanak, hogy demokrácia, piacgazdaság – mondta Orbán Viktor az eseményen, míg az igazi kérdés Barosso szerint az, hogy az ellentéteket képesek vagyunk-e intézményes, jogállami keretek között rendezni.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

joopapa
"Barosso: Nagyon remélem, hogy az van a szövegben, amire számítok"! Na már a José Manuel se bízik ezekbe, akkor mi hogy bízunk ezekbe :-(((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bretagne
@human: Szánalmas ez az egész. Orbán helyében én nagyon szégyelném magam. De nem vagyok a helyében.
Cukkini
Többek között a szövegben az van? " Barossokám, legyél az én csicskám a Simicskám mellett".
human
@bretagne: Valami hibás gén miatt nincs benne szégyenérzet csak pökhendiség.
bretagne
@human: Ki kellene gyógyítani valahogy ebből a "betegségéből"!
troppauerhumer
Most akkor van élet az EU-n kívül vagy nincs?
Reggeli nyilatkozatából a Kossuth rádióban nagyon hallgatott erről a megjegyzésről, de a beidomított riporterek se mernek rákérdezni.
Finoman közölte, hogy az EU vezetői nem hülyék és nem felejtenek, pontosan tudják, hogy hányszor küldött a magyar kormány a budapestitől eltérő szöveget Brüsszelbe.
Scheppele írása arról, hogyan játssza ki a magyar kormány az európai és jogállami szabályokat.
www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/114243
Európa a sok kis nemzetállam megléte és lakosságuk állandó nacionalista "hergelése" következtében az utóbbi 100 évben a világ egyik legveszélyesebb tűzfészke lett. A két legnagyobb világháború sem véletlenül indult ki Európából. És ez a veszély mindaddig továbbra is fennáll, amíg nem jön létre egy külpolitikailag- gazdaságilag- és hadügyileg teljesen integrált Európai Unió. Ez ellen természetesen körömszakadtáig "harcolnak" a kis nemzetállamok nagy hatalomra szert tett mini diktátorai az Őket támogató, velük kollaboráló és haszonélvező "kiváltságosaikkal". A kisemmizett, legalábbis háttérbe szorított nagy többség száját pedig elsősorban jól hangzó nacionalista trükkökkel és látszat engedményekkel fogják be, illetve vezetik félre. Ezt a "szemfényvesztést" emelte tökélyre Orbán is és elérte, hogy "szabaccságharcoljunk" az Unió ellen, miközben az Unió pénze nélkül hónapok alatt összeomlana az ország gazdasága. Most -hála az "elkápráztatott" (és szúk látókörű) szavazóknak- újabb négy évig folytatódik az ország anyagi és szellemi javainak a FideSSesítése , eltékozlása. Hozzáteszem: " ha az EU-s pénzről levennék Magyarországot, akkor valószínűleg az a beteg rövid időn belüli halálát okozná..." Ez az a kijelentés, amit sokan nem akarnak tudomásul venni, helyette a régi idők dicsőségével próbálnak érvelni. Egy az USA-ban élő vendég prof. mondta a BME-n, hogy a magyarokkal az a gond, hogy mindig a dicső? múltjukkal vannak elfoglalva, ezért nem érnek rá a jelenükkel és a jövőjükkel foglalkozni...
human
@troppauerhumer: Ez a nagy múltimádat tényleg olyan, mintha egy falu reggeltől estig a templomban imádkozna, hogy ne éhezzenek. Csak mivel egész nap a templomban imádkoznak, ezért nincs aki vessen és arasson. De nekik meggyőződésük, hogy majd az ima fog segíteni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.