Tavaly 152 629 fővel többen dolgoztak a költségvetési szerveknél, ami a személyi juttatásokat 360 millió forinttal emelte meg, így összesen 1267 milliárdot kellett költeni a személyi juttatásaikra – derül ki a 2013-as költségvetés zárszámadásából. 41,9 százalékkal több ember... 2013-ban összesen 516 891 embert foglalkoztattak a költségvetési szerveknél teljes vagy részmunkaidőben – derül ki a 2013-as költségvetés zárszámadásából. Ez a létszám 152 629 fővel, vagyis 41,9 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. Ám hiába ez a nagy ugrás, még így sem "töltötte ki" a szektor a költségvetési engedélyezett létszámkeretet, mely kicsivel több mint 556 ezer fő foglalkoztatását engedélyezte volna, vagyis 50 ezernél többet a tényleges létszámnál. Ugyan a zárszámadásból nem derül ki, de a hatalmas megugrás mögött minden bizonnyal az önkormányzatoktól átvállalt feladatok és az azokhoz kapcsolódó munkakörök állnak.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Adnék én nekik olyan jövedelmet, hogy arról koldulnának!
volvós
@m.macskosz: miért ??? megérdemlik, nem ???
Persze ezen kivül még sok mást is !!!
tivoli
Aki 10x annyit dolgozik, az annyit is ér.
Főlökött
Aki "dolgozik" !

Aki politizál, reprezentál, ül a sógor-koma-jóbarát által betolt helyre, úgy, hogy semmihez sem értek - csak aláírok mindent amit elémtesznek és a beosztottak rendeznek mindent, na ezen személyeknek fizetni kellene, nem járandóságot felvenni.
Lemondok, vállalom a felelősséget, mind - mind üres puffogtatás. Mindezt jó pénzért. mert a fizetése, végkielégítése, járandóságok járnak Neki és a szája is jár, de minek is...
Értelmes dolog nem jön ki...

Nagyon elcseszett világban élünk, sajnos !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.