A Nemzeti Média és Hírközlési Hatósággal kötött szerződése értelmében az RTL Klub szedhet programdíjat a nézőitől – ezt Dirk Gerkens mondta keddi sajtótájékoztatóján.

Lázár János pénteken terjesztette elő azt a törvényjavaslatot, miszerint megtiltanák az RTL Klubnak és a TV2-nek, hogy előfizetési díjat kérjenek a nézőktől, de ez csak átmenetileg lenne így, később a kormány saját hatáskörében dönthetne arról, hogy mennyibe kerüljön ezeknek a csatornáknak az előfizetése.

A HVG hétfőn már megírta, hogy az RTL ebből szerette volna kompenzálni a reklámadó miatti veszteségét, de a TV2 is ebből remélt némi bevételt, veszteséges mérlegét követően.

Állítólag az RTL vezére nagyon meglepődött az előterjesztésen, hiszen a szerződésükben rögzítve van, hogy szedhetnek szolgáltatási díjat, ezt a passzust az új médiatörvény megalkotásakor tették bele a megállapodásba.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
és? nagy cucc...visszamenőlegesen módosítanak, új törvényt alkotnak, és innentől már az rtl vakarhatja a fejét, hogy kifizesse a visszamenőleges hatállyal rá kivetett büntetést, mert az új törvény szerint ami visszamenőleges hatású, régebben törvényt sértettek...
ja a magyaroknál ez a helyzet...
gondolom ezzel akarják idecsábítani a beruházásokat...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@coyote3: Nagyon furcsa a bírói ítélkezés is.
Ismereteim szerint mindig a cselekmény időpontjában érvényes törvények alapján kell ítélkezni!
De ma az ítélethirdetés napján éppen érvényes törvény alapján mondják ki az ítéletet!
Vasárnapiiskolás
Szoktam látni embereket a parlamentben,papirral vagy anélkül tuti hülyék...és nem vicc
Valóság34
a programdíj Ez mi is valójában!...( csak nem arról fog szolni hogy előkel fizeni a idióta valovilágra stb... Ez is érdekes RTL klub Tv2 M1M2 Duna tv ingyenes alapjáraton a média törvények alapján ezt hogy fogják össze gyúrni kíváncsi leszek.
Lassan olyan lesz, mint anno vízit díj kel fizetni nem kel fizetni. . kevesebb kaviár jut a tv csatornák befektetőinek az asztalára…
levi
@Valóság34: " Ez is érdekes RTL klub Tv2 M1M2 Duna tv ingyenes alapjáraton a média törvények alapján ezt hogy fogják össze gyúrni kíváncsi leszek."

Várd csak ki, majd visszamenőlegesen hoznak egy törvényt," hogy ezek a csatornák igazából már 10 éve előfizetésesek" és nekünk majd muszáj lesz utólag kifizetni.
Desischado
Szerintem az RTL megleckéztetése folyik. Majd meglátjátok, hogy módosítják ezt a törvényt visszamenőleg! Ezektől minden kitelik!
Linna
Nyugodtan vitázzanak csak egymással, legalább a médiának is van témája.
Minket, nézőket az érdekel, milyen a műsor. Na, hát amilyen mostanában, nem akarunk fizetni érte, és nem fogunk a csatornák után sírni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.