Megtiszteltetésnek nevezte Szijjártó Péter, hogy a miniszterelnök őt javasolja külgazdasági és külügyminiszternek, és készül bizottsági meghallgatására. "Óriási megtiszteltetésnek tekintem a felterjesztést, a legjobb tudásom szerint fogom ellátni feladatomat. Most a bizottsági meghallgatásra készülök" – mondta pénteken az MTI-nek a politikus, aki eddig parlamenti államtitkára volt a Navracsics Tibor vezette tárcának.

Navracsics Tibor, akit oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági ügyekkel foglalkozó uniós biztosnak jelöltek, pénteken értesítette Áder János köztársasági elnököt és Orbán Viktort arról, hogy lemond miniszteri megbízatásáról az október elsejei európai parlamenti meghallgatására történő eredményes felkészülése érdekében.

Ezt követően Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője azt közölte az MTI-vel, hogy Orbán Viktor Szijjártó Pétert javasolja kinevezni külgazdasági és külügyminiszternek.

A miniszterelnök a nap folyamán levélben tájékoztatta Kövér László házelnököt arról, hogy ilyen javaslatot kíván tenni a köztársasági elnöknek, egyúttal kérte az Országgyűlés elnökének intézkedését az ügyben, hogy az illetékes bizottságok meghallgassák jelöltjét.

A miniszterelnök – szintén pénteken – tájékoztatta Áder Jánost Navracsics Tibor és Szijjártó Péter lemondásáról, és azt javasolta az államfőnek, hogy a megbízatás megszűnésének napját mindkettejük esetében szeptember 22-ében állapítsa meg.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
akkor jó lenne ha végre a teljes magyar társadalom javára tennéd a dolgodat
és nem ripacskodnál mint eddig tetted !
joopapa
A szájtátó petike esete is bizonyítja, a fityeszben ha jókor vagy jó helyen és jó a térded és a nyelvérzéked és jó segget nyalsz bármi lehetsz! Kivéve mini elnök, mert abba már be van betonozva a megfelelő személy!
tivoli
@Horizont: ma, 16:55
Lehet, hogy rátermett lesz.
Várjuk meg, mit mond Martonyi.
coyote3
Azt hittem martonyi után nincs lejjebb. Tévedtem :))))
Tulipánfa
Ez nem megtiszteltetés, hanem fizetség azért a rengeteg hazugságért amit előadott a hatalom megszerzése érdekében, valamint a vezér gondolkodás nélküli követéséért és csodálásáért.
A vezér, a samesz utóbbi tulajdonságaira a jövőben is számíthat, mert ezt a kinevezést meg is kell hálálni. Orbán egy újabb jól kézben tartható beosztottat választott.
nyanya001
akkor jó lenne ha végre a teljes magyar társadalom javára tennéd a dolgodat
és nem ripacskodnál mint eddig tetted !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.