Felmentették posztjáról Győri Enikőt, a Külgazdasági és Külügyminisztérium EU-ügyekért felelős államtitkárát. Az erről szóló határozat a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg. Áder János köztársasági elnök szeptember 20-ai hatállyal mentette fel az államtitkárt.

Győri Enikő 2010-től volt a Külügyminisztérium európai ügyekért felelős államtitkára. Idén az új kormány megalakulásakor Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter az európai uniós ügyekért felelős államtitkárnak kérte fel Győri Enikőt.

Ugyancsak a keddi Magyar Közlönyben jelent meg a Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter felmentéséről és Szijjártó Péter kinevezéséről szóló köztársasági elnöki határozat.

Nem csak Győrinek kellett azonban mennie, a hvg.hu úgy tudja, ma reggel összehívták a külügyminisztériumban a miniszteri kabinetet, illetve az ehhez tartozó kommunikációs stábot, és mindenkivel közölték: fel vannak mentve beosztásukból.

Szijjártó Péter holnap teheti le a parlamentben a miniszteri esküt.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Vasárnapiiskolás
"százan védik a jegybankot" cikket is kirúgták...vajon miért???
bakegya
@Vasárnapiiskolás: na nem sajnálom,ez se volt piskóta.Majd kap egy másik fotelt valamelyik minisztériumban.
human
Gondolom Orbán mindenkivel leült beszélni és elmondta, hogy mit vár tőle a következő években. Aki nem volt hajlandó a vezért tervében részt venni az le lett váltva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.