A házelnök szerint az október 12-ei voksolás túlmutat a helyi választáson, leképezi majd az országos erőviszonyokat és a baloldal politikája ellen is szót emel egy közös értékrend felmutatásával.

Kövér László kedd esti pápai lakossági fórumán a baloldal törekvéseire utalva azt mondta, hogy nem lehet azzal a politikával hatalmon maradni, amely a nemzet ellen szól.

A politikus úgy fogalmazott, hogy ezzel szemben a 37 ezer Fidesz-tagot és a több mint 150 ezer Fidesz-aktivistát a közös értékrend köti össze, amely nem mentes ugyan a vitáktól, de mégis az együvé tartozás érzése hatja át.

”Nem azért vagyunk együtt, mert gyűlöljük azokat, akik szemben vannak velünk, hanem azért, mert van egy közös értékrendünk, amelyért képesek és hajlandók is vagyunk tenni” – fogalmazott Kövér László, hozzátéve, hogy az önkormányzati választás túlmutat a helyi ügyeken, a kormány támogatásáról is szól. Felhatalmazza a kormányt, hogy folytathassa azokat a fontos programokat, döntéseket, amelyek azt célozzák, hogy az elmúlt évek ”mennyiségi építkezésén túl, sor kerülhessen a minőségi építkezésre is” – jelentette ki a politikus.

Kövér László kifejtette, hogy ez alatt a devizahitelesek megsegítését és a rezsicsökkentést érti. Előbbiről szólva azt mondta, hogy 1 millió 300 ezer család került a tönk szélére, Magyarország pedig gazdaságilag és társadalmilag is térdre kényszerült volna, ha a kormány nem teszi meg a szükséges intézkedéseket, hiszen 1000 milliárd forintot ”loptak ki az emberek zsebéből a bankok.” Ki kell vezetni a devizahiteleket és forintra kell váltani, úgy tűnik, hogy a következő esztendőben ezt a problémát is sikerül megoldani – mondta az Országgyűlés elnöke.

A rezsicsökkentésről szólva azt hangsúlyozta, hogy a szocialisták ”aggódtak a szolgáltató cégek profitjáért”, és azt mondták, hogy a rezsicsökkentés nem fenntartható. Valóban nem az – mondta –, hiszen egy idő után eljutnánk odáig, hogy nulla forint szerepelne az önök számláin. A cél persze nem ez, hanem az, hogy állami tulajdonban lévő nonprofit cégek jöjjenek létre – tette hozzá.

A harmadik legfontosabb célként a munkahelyteremtést jelölte meg a fideszes politikus, hangsúlyozva, hogy ma 4 millió 170 ezer ember dolgozik, amire 22 éve nem volt példa.

Kövér László felhívta a figyelmet a saját tábor mozgósításának jelentőségére, hozzátéve, hogy nem elegendő szavazni, személyesen is szerepet kell vállalni a politikában.

A baloldal politikájáról szólva úgy fogalmazott, nem nyugszanak bele abba, hogy Magyarország ne illeszkedjen abba a folyamatba, amely "a demokrácia megszüntetéséhez vezet". Elrettentő példaként említette a Német Etikai Tanács közelmúltbeli állásfoglalását, amelynek lényege, hogy azt javasolta a német kormánynak, vegye ki a büntető törvénykönyvből a testvérek közötti vérfertőzés szankcionálását.

Az Országgyűlés elnöke végül azt mondta a fórum résztvevőinek, hogy a választást követő napon pihenjék ki magukat, majd 14-én ”kezdjék újra és hozzanak még egy embert ebbe a közösségbe”.

Kovács Zoltán miniszterelnökségi államtitkár, fideszes országgyűlési képviselő az együttműködés fontosságát hangsúlyozta, kiemelve, hogy Kövér László házelnökkel és Áldozó Tamással, a Fidesz-KDNP helyi polgármesterjelöltjével több mint két évtizede jó munkakapcsolatban állnak, amelynek az eredménye Pápán kézzelfogható.

Áldozó Tamás a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, a város jelenlegi vezetője az elmúlt időszak történéseiből kiemelte a Pápai Hús ”megmentését”, ami több mint kilencszáz munkahelynek és a város legnagyobb adófizetőjének megmaradását eredményezte.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A mutyizás, a lenyúlás, a hazugság... ez tart bennetek össze !
nyanya001
A mutyizás, a lenyúlás, a hazugság... ez tart bennetek össze !
Gyuri Géderről
Kövér, jól látja. A fidesz - tagokat a lenyúlás, az ország szét rablása, mint értékrend, az aktivistákat a szivacsos agy, mint értékrend, tartja össze.
Desischado
Hogy folytatódhasson a nagy Nemzethy Rablás, a Cselez-Lopez nevezetű műsor: az köt benneteket össze, semmi más!
mate03
@nyanya001: Tudod a narancs köd egy kis pénzel,felturbózva,gyógyszerként hat a hülyeségre!
soljanka
@nyanya001: de hát hogyha ez az ő értékük :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.