A Délmagyar már áprilisban is cikkezett a dologról, igaz akkor még feltételezések alapján. Most azonban a szerkesztőség birtokába került Újszentiván választási névjegyzékének kivonata is.

Ez alapján például az egyik családi házba 35-en, egy másikba 43-an jelentkeztek be az utóbbi években. Az ugrásszerű népszaporulat helybeliek szerint leginkább a polgármester érdeke. Ha ugyanis kétezer fölött marad a lélekszám, a polgármester főállású maradhat, azaz megtarthatja a fizetését.

Jelenleg 2019-en élnek a faluban – papíron biztosan – ami azt jelenti, hogy 4 év alatt 274-en döntöttek úgy, hogy a faluban szeretnének lakni.

Polgárőrök vagyunk, itt élünk, tudnánk, ha ennyivel gyarapodott volna a falu. Szentiván csodája lenne. Azt viszont látjuk, hogy nagy csapatokban érkeznek honosításra a szerb állampolgárok. Az önkormányzati dolgozók szerint ezer, a polgármester szerint 1300 körüli létszám kapta meg nálunk a magyar állampolgárságot. És azt is tudjuk, hogy az alpolgármester és mások agitálták a falusiakat, kihez lehetne bejelenteni embereket – mondta a nyugdíjas Ballai Ferenc a Délmagyarnak.

A lap munkatársai keresték Putnik Lázár polgármestert is, aki tavasszal azt nyilatkozta: nem tud a fantomlakókról. Akkor úgy látta, az mutatkozik meg a falu népesedésén, hogy a megüresedő házakat nagyobb családok veszik meg. Épült bölcsőde, kerékpárút, templom, jó az óvoda, és olcsó közművesített telkeket árul az önkormányzat. A honosításokról azt mondta, nincs köze hozzá, azokat az okmányiroda bírálja el.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Így kell kérem, trükközni! Á la fidesz módra!
rakoczi
...És természetesen ezt is letagadják, vagy legalább is megmagyarázzák !!!
Egy kicsit talán "költői" a kérdés, de rágondolni is szörnyű, hogy mit művelnének ezek az unortodox demokraták (?),amennyiben a mostani ellenzék csinált volna ilyen piszkos manipulációkat a regnálásuk idején ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.