Bokros Lajos a Blikk szerkesztőségében járt, ahol többek között arról adott interjút, mi várhat rá, ha főpolgármester lesz.

Szerinte minden másodpercben nagyobb az esély, hogy megverje Tarlós Istvánt. Intenzív kampányt folytatnak, noha csak 2,5-3 millió forintot költöttek, nagyjából az ezredét annak, mint amivel a Fidesz rendelkezik.  

"A fővárosiak inkább engem támogattak. Ezt onnan tudom, hogy az ajánlásgyűjtés két hetében napi 8-10 órát töltöttem az utcán, és sok ezer baloldali érzelmű választóval elbeszélgettem. Meggyőződésem lett, hogy a baloldali választók is felkészültek arra az irdatlan küzdelemre, ami a főváros és a vezérelvű parancsuralom között várható az elkövetkező négy évben. És engem a legtöbben alkalmasabbnak tartottak, mint Falus Ferencet" – mondta a lapnak Bokros Lajos.

Az ingatlanadóval kapcsolatban az a véleménye, hogy:  "Minden jól működő európai országban van vagyoni típusú adó. Az ingatlanadó a legjobb típusú, mert az ingatlant nem lehet arrébb vinni. Látható is, így el sem titkolható. A feketegazdaságból származó jövedelmeket szintén úgy lehet megfogni, hogy az azokból vásárolt javakat adóztatjuk. De mint mondtam, vagyonadóra nincs lehetőség, mert az adórendszert a kormány minden ízében uralja."

117 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@verőce21: Ennek a politikanak koszonhetoen osztogatott es fosztogatott a fidesz 98-02 kozott. Ha folytattak volna akkor Boros gazdasagpolitikajat, akkor most kozel Ausztria szintjen lehetnenk. De nem, nekik kellett diakhitel, devizahitel, ezusthajo, simicska, meg sok egyeb ami tonkrette es lejtmenetre tette a magyar gazdasagot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mariaberta
@tivoli: Kedves vagy, de ez nem bosszankodás, csak az igazságérzetem háborog.
tivoli
@mariaberta: ma, 21:10
Igazság sose volt és sose lesz.
szandokan
@dzurinda: Miért, a baloldal (neked jobb) kiket tud egységbe fonni? Te látod azt, hogy micsoda nagy egységet képesek alkotni egymással? Folyton nyírják egymást, keresztbe tesznek a másiknak, én ilyet nem tapasztalok Fidesz oldalon.
szandokan
@JAJMÁR: A cél az, hogy nyugati szintű ország lehessünk, hogy minden ember dolgozhasson, aki akar, hogy a terhek csökkenjenek. Az eszköz? Minden, ami ezeket elősegítheti. Vannak persze olyan dolgok is, amelyek az adott pillanatban nálam is rosszallásra adnak okot, de valahogy mindig képes vagyok utána más szemszögből is látni az adott folyamatot. Ezért sem hagyom azt soha, hogy magával ragadjon hirtelen egy tömeghisztéria...:-)
dzurinda
@szandokan: "Miért, a baloldal (neked jobb) kiket tud egységbe fonni?"

Nem, nem jobboldal, hiszen ha jobboldal lenne, akkor rájuk szavaznék, de nem az, ezért nem szavaztam tavasszal a Kormányváltásra, és ezért nem szavaztam korábban soha az Mszp-re.
Valamit nagyon keversz, soha nem mondtam azt, hogy az Mszp-DK-Együtt-PM jobboldali lenne, hiszen nem azok. A Fideszre mondom, hogy (szélső)baloldaliak gazdasági értelemben, hiszen azok (rezsicsökkentés, központosítások, államosítások), és te, mint a szavazójuk, egy (szélső)baloldali pártra szavazol.

"Te látod azt, hogy micsoda nagy egységet képesek alkotni egymással?"

Nem, ezért nem is állítok ekkora hülyeséget, hogy egységesek, légy szíves, ne adj a számba mondatokat, ne terelj, inkább a kérdéseimre válaszolj! Annyira bírom, hogy felvetek valamit, és az az "érved", hogy "de hát a másik oldal milyen!" Nem voltam, nem vagyok, és nem is leszek az Mszp-DK-Együtt szavazója, ezért a jövőben ezeket az "érveket" (amik egyébként nem érvek, hanem kocsmai odamondogatás szintjén vannak) kihagyhatnád.

Azt állítottad, hogy Orbán képes összefogni az embereket az országban. Nos, ez hülyeség, hiszen egy jelentősen megosztott társadalomban élünk, főként Orbán ellenzéki tevékenységének köszönhetően.
JAJMÁR
@szandokan: 21:53 Szépen felmondtad a leckét.
Ha ez a cél, akkor szélsebesen távolodunk. Erre a célra én tenném a legnagyobb X-et!

A nyugati társadalom értékrendjét éppen semmibe vesszük, -illiberális társadalom a nyerő, nem hallottad? - nálunk unortodox gazdaságpolitika van, erről tudsz? - nálunk éppen felszedtük a demokrácia alapjait, itt a fékek és az ellensúlyok is kiestek. - éppen új "barátok" vannak a láthatáron, mert már megint nem találja a helyét az ország - mert már megint nem tudja, hol a helye !!!

Az eszköz? - amely leválaszt egy kedvezményezett csoportot, aki mindent megkap, - és nem érdem szerint - ez az érdem, a hűség - a másik, jóval nagyobb csoportot pedig megosztja, nehogy véletlenül összeálljanak, összefogjanak, mert az a hatalmat veszélyeztetné.
Közben pedig alakul egy felső milliárdos réteg, de ne piszkáld, hogy mitől és miből, mert még kiderül, hogy a legalján lenne a helyük. -

Ezért nem szavazok én rájuk, pedig egyébként, de szívesen megtenném. Csak nem szeretem, ha h@lyének néznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.