A Központi Statisztikai Hivatal szakmai okokból összevonta három, ősszel megjelenő publikációját, és egy új, nagyobb terjedelmű elemző kiadvány megjelentetését tervezi 2014 novemberében – közölte a hivatal, miután többen felvetették, hogy az önkormányzati választásra való tekintettel nem merik publikálni a szegénységről szóló – egyébként már elérhető – adatokat.

A társadalmi kirekesztődés nemzetközi összehasonlítására szolgáló indikátorok, 2013 (jövedelmi referencia év: 2012), Fogyasztási szokások, valamint Jövedelmi viszonyok című kisebb elemzés együttes publikálása lehetőséget biztosít a lakosság életkörülményeinek átfogó, komplex vizsgálatára, az egyes tényezők mögött meghúzódó jelenségek, összefüggések részletesebb feltárására – indokolták. Az új kiadvány már tartalmazza a 2014. évi háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvételből származó szegénységi adatokat is, vagyis azok egy évvel frissebbek azoknál, amiket szeptemberben publikálhattak volna.

A tájékoztatás szerint az adatfeldolgozási folyamatok felgyorsításával összefüggésben, a korábbi évektől eltérően a szegénységre és a társadalmi kirekesztettségre vonatkozó előzetes adatokat is közreadják még az Eurostatnak való kiküldésük előtt, így a hazai közvélemény az eddigieknél 9 hónappal korábban ismerheti meg azokat.

A korábban szeptemberben megjelenő A társadalmi kirekesztődés nemzetközi összehasonlítására szolgáló indikátorok című kiadvány adatait a KSH – az uniós tagállamok közül elsőként – még 2013. decemberben elküldte az Eurostatnak, engedélyt adva az adatok közzétételére, amelyek 2014. június óta hozzáférhetők az Eurostat honlapján. A hivatal ezzel biztosította, hogy a felhasználókat ne érje adatveszteség – írták.

Korábban a KSH még pénzhiánnyal magyarázta az adatok hazai megjelentetésének visszatartását.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
a lányom egyszer vagy 4 évesen leszaggatta a bordűrt a falról, valami mackók voltak rajta, készített belőle egy füzetet. Mikor kérdőre vontam, azt mondta, hogy ő nem tud semmiről, már így találta a szobát.
:)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
a lányom egyszer vagy 4 évesen leszaggatta a bordűrt a falról, valami mackók voltak rajta, készített belőle egy füzetet. Mikor kérdőre vontam, azt mondta, hogy ő nem tud semmiről, már így találta a szobát.
:)
human
Ez olyan mintha vásárlás előtt nem lehetne felpróbálni a kabátot és csak a pénztártól való távozás után derülne ki, hogy nem is jó a méret. A boltos kicseréli ugyan, de csak 5 év múlva.
Katalina62
@pbalage: Ez azért 4 évesen frappáns, aranyos, megmosolyogtató, még ha nem is dicsérted meg érte!:)
tivoli
Aranyos, hogy már 4 éves korára megtanult hazudni, hogy baja ne essék. Vajon mi késztette rá?
pbalage
@Katalina62: az gondoltam akkor, hogy ebből a csajból még lesz valami, és csettintettem egyet :)
most már gimnazista, igen szétszórt egy fajta, de azóta is mindenből brutálisan jól ki tudja magyarázni magát, és akkora irónia van benne minden iránt, hogy sokszor alig várom, hogy meséljen már végre valamit :)
pbalage
@tivoli: én nem bántottam soha sem, ha arra célzol, ez az eset csak úgy jött. Látta, hogy előtte két nappal ragasztottam fel a cuccot a falra, gondolom fogta, hogy az én melómat tette tönkre és ezért mérges vagyok, viszont megvédte a saját melóját, és ez annyira aranyosra sikerült, hogy egy örök emlékem maradt.
Nem csesztem le érte.
karma1
A KSH most mindent kitalal, hogy ne kelljen a valasztasok elott megnyilvanulnia, es semmilyen adatot se kelljen kiadnia...:o((

A lenyeg, hogy egy rakas kifogas van mar bespajzolva naluk, valoszinu az elso mindenkori hivatkozas a penzszuke, aztan az, hogy nem akarnak valami miatt az Unioval ujjat huzni, /keresztbe tenni/ ellenkezni (megfelelo resz alahuzando), pedig szerintem csak egyszeruen kifogytak az ervekbol, es egyre gyorsabban kozelednek a megmagyarazhatatlan fele - na, arra leszek kivancsi, hogy amikor mar nem lehet tovabb agyonkozmetikazni a valos szamokat, AKKOR mit fognak kitalalni?
(Jelenleg a higfosas allapotaban vannak, mert egyre jobban eltavolodtak a tenyszamok az altaluk igaznak mondottaktol...

Kezd dolni a sz@rbol epult var a nyakukba... Valahol el kell kezdodnie a bukasnak...
Katalina62
@tivoli: Véletlen volt a tetszik jelölés. Minden gyerek hazudik olykor kicsit, vagy füllent! A szülő dolga figyelni, hogy ez ne váljon a gyerek természetes viselkedésévé. Ne ártson másoknak. Jelen esetben viszont a kislány nem kente egy másik személyre nem ártott másnak.
Fradigege
Mindig ezt csinálják a KSH-val. Gyurcsány is kirúgta idő előtt a vezetőket, mert jöttek a 2006-os választások és be kellett lengetni a lompost nekünk. Most ezek tolják mélyre a lompost.
Desischado
A választások miatt nem merik közölni! Egyébként engem is érdekelne, hogy mikor már nem lesz mit kozmetikázni, akkor mit fognak tenni?
mate03
@Desischado: Felesleges pénz kiadás! Minden normális ép eszű ember,tudja hogy a lakosság 1/4-de mély szegénységben él ! Minek olvasnám a KSH-kozmetikázott adatait?
Desischado
@mate03: igazad van, de sokan ezt szemmel láthatóan nem tudják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.