A Központi Statisztikai Hivatal szakmai okokból összevonta három, ősszel megjelenő publikációját, és egy új, nagyobb terjedelmű elemző kiadvány megjelentetését tervezi 2014 novemberében – közölte a hivatal, miután többen felvetették, hogy az önkormányzati választásra való tekintettel nem merik publikálni a szegénységről szóló – egyébként már elérhető – adatokat.

A társadalmi kirekesztődés nemzetközi összehasonlítására szolgáló indikátorok, 2013 (jövedelmi referencia év: 2012), Fogyasztási szokások, valamint Jövedelmi viszonyok című kisebb elemzés együttes publikálása lehetőséget biztosít a lakosság életkörülményeinek átfogó, komplex vizsgálatára, az egyes tényezők mögött meghúzódó jelenségek, összefüggések részletesebb feltárására – indokolták. Az új kiadvány már tartalmazza a 2014. évi háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvételből származó szegénységi adatokat is, vagyis azok egy évvel frissebbek azoknál, amiket szeptemberben publikálhattak volna.

A tájékoztatás szerint az adatfeldolgozási folyamatok felgyorsításával összefüggésben, a korábbi évektől eltérően a szegénységre és a társadalmi kirekesztettségre vonatkozó előzetes adatokat is közreadják még az Eurostatnak való kiküldésük előtt, így a hazai közvélemény az eddigieknél 9 hónappal korábban ismerheti meg azokat.

A korábban szeptemberben megjelenő A társadalmi kirekesztődés nemzetközi összehasonlítására szolgáló indikátorok című kiadvány adatait a KSH – az uniós tagállamok közül elsőként – még 2013. decemberben elküldte az Eurostatnak, engedélyt adva az adatok közzétételére, amelyek 2014. június óta hozzáférhetők az Eurostat honlapján. A hivatal ezzel biztosította, hogy a felhasználókat ne érje adatveszteség – írták.

Korábban a KSH még pénzhiánnyal magyarázta az adatok hazai megjelentetésének visszatartását.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
a lányom egyszer vagy 4 évesen leszaggatta a bordűrt a falról, valami mackók voltak rajta, készített belőle egy füzetet. Mikor kérdőre vontam, azt mondta, hogy ő nem tud semmiről, már így találta a szobát.
:)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
A KSH most mindent kitalal, hogy ne kelljen a valasztasok elott megnyilvanulnia, es semmilyen adatot se kelljen kiadnia...:o((

A lenyeg, hogy egy rakas kifogas van mar bespajzolva naluk, valoszinu az elso mindenkori hivatkozas a penzszuke, aztan az, hogy nem akarnak valami miatt az Unioval ujjat huzni, /keresztbe tenni/ ellenkezni (megfelelo resz alahuzando), pedig szerintem csak egyszeruen kifogytak az ervekbol, es egyre gyorsabban kozelednek a megmagyarazhatatlan fele - na, arra leszek kivancsi, hogy amikor mar nem lehet tovabb agyonkozmetikazni a valos szamokat, AKKOR mit fognak kitalalni?
(Jelenleg a higfosas allapotaban vannak, mert egyre jobban eltavolodtak a tenyszamok az altaluk igaznak mondottaktol...

Kezd dolni a sz@rbol epult var a nyakukba... Valahol el kell kezdodnie a bukasnak...
Katalina62
@tivoli: Véletlen volt a tetszik jelölés. Minden gyerek hazudik olykor kicsit, vagy füllent! A szülő dolga figyelni, hogy ez ne váljon a gyerek természetes viselkedésévé. Ne ártson másoknak. Jelen esetben viszont a kislány nem kente egy másik személyre nem ártott másnak.
Fradigege
Mindig ezt csinálják a KSH-val. Gyurcsány is kirúgta idő előtt a vezetőket, mert jöttek a 2006-os választások és be kellett lengetni a lompost nekünk. Most ezek tolják mélyre a lompost.
Desischado
A választások miatt nem merik közölni! Egyébként engem is érdekelne, hogy mikor már nem lesz mit kozmetikázni, akkor mit fognak tenni?
mate03
@Desischado: Felesleges pénz kiadás! Minden normális ép eszű ember,tudja hogy a lakosság 1/4-de mély szegénységben él ! Minek olvasnám a KSH-kozmetikázott adatait?
Desischado
@mate03: igazad van, de sokan ezt szemmel láthatóan nem tudják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.