Szeged a lefojtott energiák városa, ahol a helyi Fidesz eddig nem volt képes megszólítani a lakótelepeken élőket – mondta a Telin TV-nek adott, a Szegedma.hu-n kedden olvasható interjúban Orbán Viktor, aki a dél-alföldi városban járt. A miniszterelnök úgy értékelte, Kothencz János személyében megfelelő polgármesterjelöltje van a városnak, aki képes megújítani a szegedi jobboldalt is.

"Miközben Magyarország megújításáért dolgozunk immár hosszú évek óta, aközben van olyan Fidesz-szervezet, Fidesz-élet, mint például Szegeden, amely nem mutatja a megújulás jeleit" – mondta a kormányfő. Hozzátette: Szegeden ezért Kothencz János nemcsak egyszerűen a polgármester leváltásáért dolgozik és érvel, hanem a Fidesz rövid és hosszú távú megújításáért is. "Szerintem ő föl tudja bontani azokat a kapcsolatrendszereket, amelyek korábban létrejöttek a városban, és melyek lefojtják ennek a városnak az energiáit."

Elmondta: azt várja Kothencz Jánostól, hogy azokat a szegedieket is, akik lakótelepen élnek, kapcsolja be a város és az országos politika vérkeringésébe. "Kothencz János előélete, a civil szervezetek révén kiépített kapcsolatai segítségével ezt meg tudja oldani" – fűzte hozzá.

A panelfelújításokról azt mondta: legkésőbb január elején megjelennek a hőszigetelési, lakótelep-felújítási programok. A 2014-2020-as uniós fejlesztési forrásokról közölte: jelentős forrást fognak biztosítani a megyei jogú városoknak és a megyei közgyűléseknek. Kitért arra is: nagyon sok pénzt fordítanak arra, hogy kevesebb energiát használjanak fel a lakások, de a cégek is, tehát lesznek energiatakarékossági programok a vállalkozások számára is.

A fejlesztési források elosztásáról kijelentette: azokhoz a városokhoz mennek majd pénzek, ahol van együttműködési készség a városok és a kormányzat között. "És itt fair együttműködésre gondolok, igazi, őszinte együttműködésre. (...) Elvárjuk az együttműködés jegyében, hogy ne egymást fúrjuk, ne azon járjon az esze egyetlenegy városvezetőnek sem, hogy miként tudjon a kormány alá tenni, hanem próbáljunk együttműködni egymással."

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

islander
Orbán úr !!!
Én szégyellném magam a helyedbe, ha Szegedről beszélnék!!!
Te az édesanyámtól elvetted a gyógyulás lehetőségét, amikor megvonattad a krónikus betegektől a támogatást !!!
A CSALÁDODRA ( gyógyszerre ) KÖLTSD EL AZ ITT NYERT PÉNZT!!!
Szégyeld magad TE, AKI a MAGYARSÁGOT FAVORIZÁLOD, közben a Göbbels-i
propagandát folytatod, Lenézeted aki a Mein Kampf-ot olvassa, holott TE gyakrabban teszed ezt, hiszen csak össze kell hasonlítani a tevékenységedet mr. Hitlerrel.
CÁFOLJ MEG !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Mindenkit hülyének néz, és lenéz. Vannak akik hisznek neki, de remélem, ezek száma egyre csökkenni fog! Ennek még egy igaz szava nem volt egész életében! Szégyen, hogy ő a miniszterelnök! Bár az én szememben nem az!
Yoda69
Szeged nem adosodott el, nem vett fel kockazatos deviza-hitelt, szemben a fideszes onkormanyzatokkal. Szakszeru es meggondolt ellenzeki vezetoi vannak, akik komoly ellenszelben is jol vitorlaztak a varos hajojat. Prosperalo, szep varos szeged. Miert kellene ezen valtoztatni? Korrupt fidesznyikeket a varos elere ultetni, hogy tokretegyek azt is?
A fidesz napjai/honapjai meg vannak szamlalva.
orban rovidesen csikosban fogja szemlelni az esemenyeket.
bakegya
@JAJMÁR: Nagy Zember békapespektívában-minden garast meg...,azért,hogy Szegedet is befoglalhassa-D
Senara
Meglepi , csak nem jó pár ezer átjelentkezés a meglepi tárgya ? Vagy pár ezer erdélyi szavazata dönt ?
JAJMÁR
@bakegya: 07:06 A végén még túlerőltetik magukat, pedig már így is összeroppant itt-ott !
bakegya
@JAJMÁR: ne hidd,más síkon élnek és célirányosak-ez egy hímsoviniszta faffiózók gyülekezete!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.