Továbbra is sokat számít a diploma: nemcsak kevesebb a frissen végzettek között a munkanélküliség, de már fiatalon is bőven az átlag felett keresnek. A legtöbbet az informatikus, műszaki és gazdasági területen diplomát szerzők vihetik haza. De vajon kik azok a frissdiplomások, akik 100 ezernél is kevesebbet keresnek, és mennyiben befolyásolja a későbbi fizetést a tanulmányi eredmény?

Forrás: Pénzcentrum
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szimba
" nemcsak kevesebb a frissen végzettek között a munkanélküliség, " - mert elmennek kényszerből nem a diplomájukban megfelelő munkakörbe. Pl. markentinges beszerzőnek, turisztika, vendéglátóként végzett adattisztítónak, stb. vagy külföldre menekül.
szandokan
@verőce21: Ha valaki 2-3 diplomát megszerez, de nem tud eladni, ellenben saját laboratóriumot kap, az MTA doktora lesz, és rákkutatást folytat komoly sikerekkel, attól még nagyon jól kereshet, még ha eladni nem is tud. Nem szokásom veled vitába szállni, mert sosincs miért, de most nem értek egyet veled teljesen.
Szimba
@verőce21: Hogy "eladhasson" munkahelye kéne, hogy legyen.
szandokan
@Szimba: Nem feltétlenül. Akikre verőce gondolt, azok nem mezei bolti eladók.
Szimba
@szandokan: Én se arra gondoltam, hanem mint értékesítő.
tivoli
Mit kellene szerintetek eladni?
Szerintem saját magatokat, a tudásotokat, a tehetségeteket.
Tehetséggel, jó hozzáállással gyorsan lehet kapcsolati tőkét szerezni, utána már csak rajtatok múlik a további karrierlehetőség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.