Uniós szinten 177 milliárd euró volt a be nem fizetett, vagy eltitkolt áfa-jövedelem 2012-ben. Az Európai Bizottság szerint a behajtási hatékonyság Magyarországon is romlott. A tagállamokra lebontott adatokból kiderül, hogy a bizottság tanulmánya szerint Magyarország 2012-ben 12,055 milliárd euró (3700 milliárd forint) áfát szedhetett volna be, vagyis ennyi járt volna az államnak Brüsszel szerint az áfaköteles gazdasági tevékenységek után, ám a magyar államkasszába csak 9,084 milliárd euró (2800 milliárd forint) áfabevétel folyt be. A kettő közötti különbség, az áfarés a bizottság adatai alapján 2,971 milliárd euró, ami valamivel több mint 900 milliárd forint, a teljes beszedhető forgalmi adó 25 százaléka. Az adatok alapján 2012-ben nőtt az áfa-veszteség, hiszen 2011-ben mind abszolút értéken, mind arányait tekintve kevesebb pénztől, 2,736 milliárd eurótól esett el hazánk az elvileg beszedhető, 11,252 milliárd euróhoz képest, ami arányaiban csak 24 százalékos rést jelentett.

RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Nálunk kevesebb mint 10, de minimum 6 embert egészen biztosan nem sokkolt a hiány.
És hogy jövőre meglegyen az 1000 Milliárd ÁFA "hiány", marad a világ legmagasabb ÁFA-ja. A kísértés ca. olyan mintha éjszakára nem zárnám be az ékszerboltot. Nagy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.