Közel 12 milliárd forintos közbeszerzést nyert el egy konzoricum tagjaként a Simicska-közeli cég, a Közgép – derül ki az uniós közbeszerzési lapból.

Az Mfor.hu azt írja, az uniós közbeszerzések oldalán megjelent hirdetmény szerint ugyanis közel 12 milliárdos tenderen tudott diadalmaskodni egy konzorcium tagjaként. A BKK által kiírt közbeszerzés és így a szerződés tárgya a Budai fonódó villamosközlekedés megteremtése.

A Bem rakparti ág kivitelezését a Swietelsky, a Strabag és a Közgép által alkotott Bem-Tram Konzorcium nyerte el 4,16 milliárd forint értékben, míg a Széll Kálmán téri ágat az Óbuda-Tram Konzorcium építheti meg 7,8 milliárd forintért.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A kormány egyik nagy vívmánya a sok közül, hogy sikerült elfogadtatnia az emberekkel, hogy a versenyeztetések hagyományának vége. Az kap munkát akit ők kiválasztanak. Sajnos a gazdaság és a természet azon törvényéről feledkeznek meg ezzel, hogy a hatékony és gazdaságos termelésnek ezzel betették a kaput. A verseny jobb teljesítményre ösztönözte 2010-ig a vállalkozásokat. A szabad versenygazdaság ezen előnyös tulajdonságát szüntette meg 2010-ben a fidesz és váltott a pártszimpátia alapú cégválasztásra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
@Feraj49: ma, 09:07
Mi az, hogy zsebre? Befizették a különböző adónemeket, oszt tisztán annyi maradt.
spu00
Tudnak valami más cégről akik ezt a munkát el tudnák végezni, jelentkeztek, s nem kapták meg?
Valaki már írhatna egy jó cikket erről a Közgépről, hogy felvette a pénzt, nem végezte el a munkát, alvállalkozóit nem fizette ki stb. , mert ezzel le lehetne járatni, de ha nincs semmi, akkor mire ez az ellenkezés?
vörösfuvalat
@spu00: Persze tudok. Pl: a KÉSZ.
A helyzet,hogy a Swietelsky meg a Strabag elvégzi a munkát a Közgép valami jelképes melót csinál, hogy legyen neve a gyereknek. Valójában az ő vállalkozói díja a visszaosztott pénz.
Már négy év óta ez a felállás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.