A kisebb netszolgáltatóknak meg vannak számlálva a napjai, ha megszavazzák a miniforradalmat kirobbantó internetadót – írja a Portfolio.hu.

A lapnak az egyik szolgáltató nevében jelentkező olvasó levezette, mit jelentene az eredeti beterjesztés szerinti (felső korlát nélküli) adó egy 300 előfizetővel rendelkező cég esetében:

– 300 netes előfizető (többnyire lakossági ügyfél) havi bruttó 1 millió forintot fizet a cégnek
– szeptemberben az ügyfelek adatforgalma 10 311 gigabyte volt (tehát átlagosan 34,5 gigabyte egy átlagos ügyfélnél)
– korlátozás nélkül ez annyit tesz, hogy a szolgáltató által fizetendő adó 1 550 000 forint, vagyis másfélszer több, mint amennyi bevétele van a cégnek a szolgáltatásból
– ez nagy valószínűséggel néhány hónap alatt vinné csődbe a céget

A közfelháborodás után a kormány hétfőn visszavonulót fújt, így a magánszemélyeknek 700 forintos, cégek esetében 5000 forintos felső határral számolva 210 ezer forintot kellene befizetnie a cégnek – olvasható a Portfolio.hu cikkében.

– a 300 ügyfél után befolyó bruttó 1 millió forintból tehát le kell vonni az áfát, az internet gerinchálózati díját, az áramköltséget, a bérköltségeket, az oszlophasználati díjat, karbantartási költségeket, és még a bevezetendő internetadót is

Ezek alapján – teszi hozzá a lap – szinte biztosra vehetjük, hogy az adóterhet minden szolgáltató bizonyos mértékig át fogja hárítani az ügyfelekre. A példában szereplő cégnél arra számítanak, hogy legfeljebb annyival emelhetnek árat, amennyivel a nagyok, máskülönben még kisebb eltérés miatt is ügyfelek elvesztésével számolhatnak.

Az olvasó a fentiekhez még annyit fűzött hozzá, hogy "felmerül a kérdés, hogy a nagyok (kormányzati indoklásokban szereplő) állítólagos extraprofitja miatt megéri-e kis- és középvállalkozások, családi vállalkozások tucatjait tönkretenni".

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
" "felmerül a kérdés, hogy a nagyok (kormányzati indoklásokban szereplő) állítólagos extraprofitja miatt megéri-e kis- és középvállalkozások, családi vállalkozások tucatjait tönkretenni".

A kérdés felesleges, hiszen ez a cél. A kormány mindent elkövet azért, hogy a kisembereknek egyre rosszabb és nehezebb legyen.
darwin
Az elmúlt 3 évben kisvállalkozók,családi vállalkozások százezrei szűntek meg,növelve a munkanélküliek,résznyugdíjasok számát.Ezt akarták.Egyre kiszolgáltatottabbak az emberek,így elfogadják a közmunkát is,mert más nincs.Ezeknek a közmunkásoknak gyerekeik vannak.Számolj:egy egyedülálló közmunkás anyuka 2 gyerekkel,apuka eltűnve,az ország másik oldalán,fekete munkán,hogy ne kelljen gyerektartást fizetni.A családbarát kormány kiszámolhatja,hogy ennivalóra sem elég a jövedelmük,rezsicsökkentésre meg nincs szükségük,mert nem tudnak fűteni,villanyuk már nincs.Még a minimálbért sem hajlandóak megfizetni az embereknek,pedig az sem éri el az egy főre jutó létminimumot.Pedig ezeknek az embereknek gyerekeik vannak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.