A Kecskeméti Járásbíróság első fokon elutasította a Fideszből már kizárt Balogh József fülöpházi polgármester azon kérését, hogy az élettársa bántalmazásával kapcsolatos ügyét közvetítői eljárásban tegye jóvá. Az ítélet nem jogerős, de eszerint Baloghnak bíróság elé kell állnia.

Első fokon elutasította a Kecskeméti Járásbíróság a súlyos testi sértéssel vádolt Balogh József kérését, hogy a terhére rótt bűncselekménnyel okozott sérelmeket úgynevezett közvetítői eljárásban tehesse jóvá – írta csütörtöki számában a Népszabadság.

A lap szerint Fülöpháza újraválasztott volt fideszes, de kizárása óta már független polgármestere ezzel a jogi megoldással szeretné elkerülni, hogy a vádlottak padjára kelljen ülnie, és a bíróság esetleg az ügyészi indítvánnyal egyezően felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje.

Népszabadság felidézte: Balogh József 2013. április 23-án egy esküvőről hazatérve ittasan olyan súlyosan bántalmazta élettársát, hogy a nőt kórházba kellett vinni. A családon belüli erőszakról a kórház értesítette a rendőrséget, az pedig – mivel a feltételezett elkövető akkor még aktív országgyűlési képviselő volt – továbbadta az ügyet az ügyészségnek. Balogh József akkor azt mondta, hogy élettársa csak átesett a család vak komondorán.

A Fidesz kizárta soraiból, a párt parlamenti frakcióját ő maga hagyta el – emlékeztetett a lap, hozzátéve: a parlament kiadta az igazságszolgáltatásnak. Balogh József megfellebbezte a döntést, így a tárgyalás vagy közvetítői eljárás kérdésében a Kecskeméti Törvényszék mondja ki a végső szót.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

joopapa
Ha ezt a véglényt nem ítélik el letöltendőre, akkor nincs igazság! Ezzel a véglénnyel kellene példát mutatni a bíróságnak hogy senki nem verheti bűntettlenül a családtagját! Milyen emberek lakhatnak fülöpházán hogy ezt a gusztustalan genetikai selejtet megválasztották!!! Kíváncsi lennék hány nő szavazott rá, és abból hány olyan van akit ver a férje!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sziszifusz
A bíróság megkapta a "kilövési" engedélyt ?
Ez az ember (?) már a politika számára is persona non grata.
volvós
@joopapa: ma 6:26
Várható az ítélet, ugyanis a Fidesz kib@szta a soraiból...
és ilyenkor nincs a viktorka a háta mögött...
Főlökött
A probléma az, hogy a törvény nem teszi lehetővé a közvetítői eljárást, ezen elkövetett bűncselekmény esetén, nem is értem, miért gondolta, hogy így megúszhatja. Próbálkozott, nem jött be.
Így járt.
alterego56
"úgynevezett közvetítői eljárásban tehesse jóvá" Megettem már pár kiló sót az életemben de ilyen fogalommal még nem találkoztam.
mate03
@joopapa: Szegény emberek! Akiknek tőle függ a megélhetésük,az ő földjein,dolgoznak,zsellérként.Ha nem ő a falu főnök,nincs munka! Ördögi kőr ez!
mate03
@volvós: Nem értem a bíróságot! Hiszen a balesetét felelős (vak komondort) az állat orvos már ,elaltatta! A Gyanúsítottat kivégezték ! Mit akarnak még szegény ártatlan embertől!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.