Nemrég még boci szemekkel, bűnbánóan nyilatkozta Haszilló Ferenc, Kecel zsidózó, cigányozó polgármestere, hogy lemond tisztségéről, miután egy hangfelvételen többek között arról beszélt, hogy a cigányokat szájba rúgná.

Most kiderült, azóta meggondolta magát, és inkább csak függetlenként folytatja munkáját. A Bács-Kiskun megyei település vezetője arról beszélt hétfőn az MTI-nek, hogy szerinte valakik lejárató hadjáratot indítottak ellene, "és ami legszomorúbb, ezzel a cselekedetükkel Kecelt is rossz hírbe keverték".

A polgármestert egy 2012-ben titokban rögzített, nemrégiben nyilvánosságra került felvételen hallható rasszista kijelentései miatt kizártak a Fideszből és lemondásra szólították fel.

A polgármester korábban a Hír TV-nek adott, lemondását kilátásba helyező nyilatkozatával kapcsolatban kifejtette: a keceliek erre a tisztségre nem azért választották meg, hogy most felelőtlenül, talán az egyszerűbb megoldást választva hátat fordítson a városnak. Soha ennyi együtt érző ember szimpátiáját, támogatását nem tapasztalta meg, mint a napokban, nélkülük és a biztatásuk nélkül lemondott volna. Azt várják tőle, hogy vezesse a várost, ezért változtatta meg korábbi elhatározását – mondta.

Haszilló Ferenc hangsúlyozta, hogy egy fárasztó nap után valaki, akit bizalmas munkatársának tekintett, titokban rögzítette a szavait, és archiválta, hogy vele szemben felhasználják. Az elhangzottakért vállalja a maga felelősségét, "annak ellenére, hogy manipulálták a nyilvánosságra került felvételt" – mondta, hozzátéve, hogy őszintén sajnálja szavait, megköveti azokat, akiket megsértett.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mariaberta
Miért is mondjon le, ha a kecelieknek megfelel ez a...?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.