Magyarország és Azerbajdzsán stratégiai partnerségi megállapodást szándékozik kötni, az erről szóló tárgyalások már a jövő héten megkezdődnek – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Bakuban tett látogatása során.

"Azerbajdzsán, mint a (kaukázusi) régió leggyorsabban fejlődő és legerősebb gazdasággal rendelkező országa, növelni kívánja a kereskedelmi és befektetési kapcsolatait Magyarországgal. Ez Magyarország érdeke is, ezért abban állapodtunk meg, hogy megkezdjük a stratégiai partnerségről szóló tárgyalásokat" – mondta Szijjártó telefonon az MTI-nek, emlékeztetve arra, hogy több uniós tagállam is kötött hasonló megállapodást Azerbajdzsánnal.

A külgazdasági és külügyminiszter az azeri fővárosban hétfőn találkozott Ilham Aliyev azeri államfővel, Elmar Mammadyarov külügyminiszterrel, Abid Sharifov miniszterelnök-helyettessel, Sahdar Movsumovval, az Azeri Állami Olajalap elnökével, valamint Shahin Mustafayev gazdaságfejlesztési és Abulfaz Garayev kulturális és turisztikai miniszterrel is.

A magyar diplomácia vezetője azt mondta, a stratégiai partnerségi tárgyalások hivatalosan jövő kedden, a munkalátogatáson Budapestre érkező Ilham Aliyev és Orbán Viktor magyar miniszterelnök találkozójával veszik majd kezdetüket.

Ezzel összhangban a jövő héten a két ország négy egyezményt ír majd alá: egy légi közlekedési okmányt, amelynek nyomán a WizzAir márciusban újraindítja Baku-Budapest járatát; egy felsőoktatási együttműködésről szóló megállapodást, amelynek keretében 200 azeri ösztöndíjas hallgatót fogad majd Magyarország; illetve egy sport- és ifjúsági, valamint egy turisztikai egyezményt is.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Mit kaphatott Szijjártó, hogy ennyire nagylelkű az adófizetők terhére !
és ráadásul a volt kommunista vezetőnek is tisztelgett ! ??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@KERKA: A megoldás: a pénz.
Nem biztos, hogy kötvényvásárlásban testesül meg!!!
KERKA
@bencemacska: persze, hogy a pénz. de én még tisztességes-világos üzletkötést nem tapasztaltam ettől a kormánytól. Mindíg valami sunyiság van minden mögött.
bencemacska
@KERKA: Nem nézem annyira idiótának őket, hogy ingyen engedték ki a baltásgyilkost!
Azt viszont elhiszem, hogy ennek nincs nyoma.
kukac50
Saját pénzén taníttassa Őket, amikor a Magyar gyerekeknek fizetni kell a tanulásért akkor ez nem megengedhető, A Magyar gyerekektől elveszik a lehetőséget !
Aljas kormány ez a demokrácia???
intrepid
@Clavigo: Nem kétszázezer, hanem 200 azeri. Ez olyan, mint a rémhír volt anno, hogy Moszkvában Mercedeseket osztogatnak. Jött a cáfolat, nem Moszkvában, hanem Kiev-ben. Nem Mercédeszeket, hanem Volgákat. És nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. Menj vissza a cikkre, olvasd el mégegyszer. Nem mintha a 200 nem lenne pont 200-al több mint kellene. Remélem, hogy a 170 millás vityillójában szállásolja el, ha már sikerült neki összemutyiznia.
dr lópicigáspár
Jó nagy az új háza, elférnek benne bőven :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.