Két hallgatót kizártak az Eötvös Loránd Tudományegyetem jogi karáról az intézmény tavalyi gólyatáborában történt erőszakos cselekmények miatt – értesült a Hír24 és a nol.hu kedden. Hack Péter, az Állam- és Jogtudományi Kar fegyelmi bizottságának elnöke kedd este az MTI-nek nem cáfolta az értesülést.

A portálok szerint a dékán által létrehozott fegyelmi bizottság kedden a hallgatói önkormányzat két vezetőjét zárta ki.

Több más hallgatóval szemben is szankciókat alkalmazott a testület: a Hír24 úgy tudja, hogy egy hallgató jogviszonyát egy évre felfüggesztette, egy hallgatót megrovásban részesített, két hallgatót pedig felmentett a testület. A nol.hu ugyanakkor úgy értesült, hogy egy diákkal szemben szüntették meg az eljárást, míg hárman megrovást, illetve egyéves felfüggesztést kaptak.

Az ELTE rektora először szeptember közepén indított fegyelmi eljárásokat a tanítóképző és a jogi kar idei gólyatáborában történtek miatt. Előbbi fegyelmi eljárásai még zajlanak, utóbbi már lezárult, és három hallgatót két félévre, egy hallgatót pedig egy félévre eltiltottak tanulmányaik folytatásától az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán lefolytatott fegyelmi eljárásban.

A tavalyi jogi gólyatáborban történtek kapcsán szexuális erőszak és kábítószer birtoklása bűntettének gyanúja miatt október 3-án tett feljelentést az ELTE jogi karának dékánja. Király Miklós intézkedett arról is, hogy fegyelmi eljárás induljon a hallgatói önkormányzat azon vezetői ellen, akik jelen voltak a tavalyi gólyatáborban, tudomással bírtak erről, nem tájékoztatták a cselekményről a rendőrséget, valamint a kari vezetést.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.