A NAV-elnök szakmai önéletrajzát kérte az adóhatóságtól az Átlátszó.hu, de nem kapta meg. Arra hivatkoztak, hogy a vonatkozó törvény szerint az elnök önéletrajzának másolata nem minősül sem közérdekű adatnak, sem közérdekből nyilvános adatnak. Emellett személyes adatok is vannak az életrajzban, ezért sem adhatják ki – tették hozzá.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
soljanka
Nincs titok:
1989. Jogi diploma - Bibó kollégista
1991-ben jogi szakvizsga, adószakértői szakvizsga
1989-1991-ig Pest Megyei Adófelügyelőség - főelőadó
1992-től ügyvédkedik 1998-ig
1995-től elsősorban társasági jogi ügyekkel foglalkozott, többek között Simicska Lajoshoz köthető cégek munkáját segítette.
1998 APEHelnökhelyettese
2002-2010 MAHIR alkalmazásában dolgozott
2010 NAV elnöke

Nem értem mi ebben a nehéz, pont az Átlátszónak.
nemkati
@Gemüs52: Szakmai önéletrajzot kértek. Abban nincsenek személyes adatok, csak szakmaiak.
Gemüs52
@nemkati: Személyes adatnak minősül egy természetes személlyel kapcsolatba hozható minden adat, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés.
Személyes adat bármely meghatározott (azonosított vagy azonosítható) természetes személlyel (a továbbiakban: érintett) kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. A személy különösen akkor tekinthető azonosíthatónak, ha őt – közvetlenül vagy közvetve – név, azonosító jel, illetőleg egy vagy több, fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző tényező alapján azonosítani lehet;[1]
nemkati
@Gemüs52: "Emellett személyes adatok is vannak az életrajzban,"

Akkor mit jelent ebben a mondatban az 'is'?
tivoli
@soljanka: ma, 11:17
"1989. Jogi diploma - Bibó kollégista "
Meg is van a titok nyitja. A mai politikai, gazdasági elit tagjai mind onnan kerültek ki.
Mondja valaki, hogy nem egy koncepció része volt, hiszen direkt erre a '89-ben váltott rendszer levezénylésére képezték ki őket.
Gemüs52
@nemkati: Ezt tőlük kellene megkérdezni .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.