A magyar kormány továbbra is készen áll a konzultációra konkrét kérdésekről, de nem fogadja el Magyarország, a magyar emberek vagy a kormány demokratikus elkötelezettségének megkérdőjelezését – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Berlinben a Német Külpolitikai Társaságban (DGAP) tartott előadása után, a hallgatóság kérdéseire válaszolva.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a kormánynak fontos, hogy partnereit első kézből tájékoztassa, így elkerülve "azokat a félreértéseket és percepciókat", amelynek sokszor "nincsen alapjuk, de olyan átütő erővel érkeznek, hogy nehéz megküzdeni velük".

A Norvég Alapok ügyéről szólva kiemelte: Magyarországon "virágzó és szabad civil szféra van", és minden alapot nélkülöz a civil társadalommal szembeni kormányzati nyomásgyakorlásként értelmezni hatósági eljárásokat, amelyek néhány szervezet gazdálkodásával kapcsolatban indultak.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Első kézből mellékelhetett volna egy táblázatot a "virágzó" civil szféra anyagi támogatottságáról (főleg az elmúlt 4 évről).
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bence
Hát neked biztosan ! Mert azt csinálhatsz amit akarsz ! SAJNOS !
nyanya001
Egy demokráciában ha nem tetszik egy média, akkor
alaposan megbüntetjük, mert objektív tényeket közöl a kormányról !
nol.hu/belfold/otvenet-vernek-az-rtl-re-1498163
kata53
Már megint hülyeségeket fecseg össze ez a majomgyerek.!
Bercifiu
T hozzászólók! Ha Peti azt mondta, hogy demokrácia van, akkor mindenkinek kuss!!! mert az van.
kukac50
Szíjártónak fogalma nincs, mi az a demokrácia!
Azt sem tudják a Fideszesek,hogy demokráciában szólásszabadság van!

Akkor kezdődik az emberek szabadsága amikor félelem nélkül elmondhatják a véleményüket,ez ma Magyarországon nem működik.
Szimba
"A magyar kormány ...nem fogadja el Magyarország, a magyar emberek vagy a kormány demokratikus elkötelezettségének megkérdőjelezését" Csak a kormány - fidesz - demokratikus elkötelezettségének megkérdőjelezéséről van szó, hagyd ki belőle peti Mo.-ot és a magyar embereket. Ne takarózzatok már mindig velünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok