Olyan levelet dugnak az adóhivatali dolgozók orra alá, amely lényegében arról szól, kiállnak Vida Ildikó NAV-elnök mellett, bíznak benne – tudta meg a hvg.hu több forrásból.

A lap nem állítja, hogy kötelező lenne aláírni a levelet, annyi azonban elképzelhető, hogy mindez erősen ajánlott. A papírokat több főigazgatóságon is útjára indították.

A hírek szerint egyébként annak ellenére sem írta mindenki alá a lapot, hogy munkatársai és főnökei ezért kiközösíthetik. Keresték a NAV-ot is, akik eddig nem reagáltak a dologra.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
@Senara: Gondolod, az van a levélben, hogy

"Kérem válasszon:

1: Vida Ildikó maradjon a NAV elnöke
2: El akarja veszíteni az állását?

...
aláírás"

?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Desischado: Lajkoltalak, mert mi nagyon egyforman gondolkodunk. De mert nalam altalaban szokott jonni egy "DE", azert azt is megjegyeznem, hogy akik jelenleg a NAV-nal dolgoznak, es nem fu"to"i meg takaritonoi allasban, azok mind rendkivul magasan kvalifikaltak minden teren, de foleg a konyvelesben. Plusz meg ahhoz is ertenek, hogy csalasokat , visszaeleseket tarjanak fel, ami mar a rendori munkahoz is kozel all.

Ezeknek az embereknek nem kene hogy fajjon a fejuk, mert ha muszaj menniuk, akkor akar egymassal osszefogva is tudnanak egy olyan konyvelo kft-t, vagy penzugyi befekteto csoportot , vagy cegek lenyomozasara szakosodo ceget, amire meg a mai nagyon nehez helyzetben is nagyon nagy kereslet lenne, azonkivul ezeknek az embereknek nem filleres gondjaik vannak, hiszen oket mindig is nagyon jol megfizetik, eppen azert, hogy ne csabuljanak el semmifele korrupciora.

Szoval, ha en dolgoznek ott a mostani korulmenyek kozott, akkor bizony nem hajlanek meg, foleg nem akkor, ha valoban nem ertek egyet azzal, hogy egy nalam sokkal alacsonyabban kepzett repedtsarku bige uljon a nyakamon...

De ez megint csak az en velemenyem, nem kell vele egyeterteni...:o)))
Dr plágium
Na persze, önkéntesen kötelező. Aki nem írta alá hamarosan repülőjegyet kap...kell a közmunkás.
mate03
@karma1: Egyetértek veled! De a NAV egy zárt közösség,ott szinte mindenki tud,mindenről ami közösségen belül történik! Tudod ez olyan ,mint az orvosi összetartás! Az egyik kutya nem harapja meg a másikat!
karma1
@mate03: En is ugy gondoltam, hogy akar kollektive is tudjak folytatni, amit a NAV-nal csinaltak - illetve jobban mondva nem csinaltak, mert igazandibol csak a kurtoskalacskeszito kisiparost b@szogattak a szivinfarktusig, de az igazi AFA-s nagyhalakat - kozponti utasitasra - beken hagytak...

Ha meg van egy kis lelkiismeretuk, akkor akar tisztessegesen is konyvelhetnek, es nem ELLENORKENT dolgozhatnak tovabb... Vagyis nem volna torvenyszeru, hogy ehen kene halniuk. Van tisztesseges szakmajuk...
Desischado
@karma1: Ment a lájk lelkem, mert igazad van neked is! Tudod, annyira én ebbe nem látok bele, de nyilván jól keresnek. És féltik, szóval nem tisztességesek, mert ha van lehetőség választani, - én erről nem tudtam, - akkor le is lehetne leplezni. Van még ezek fényében egy másik alternatíva: ők is benne vannak a korrupcióban ezerrel! Ehhez mit szólsz?
Amúgy meg tényleg hasonlóan gondolkodunk, plusz jó ember is vagy, ezt is szeretem benned! (megölelget)
karma1
@Desischado: Draga Baratnem! Amikor bejott az AFA a koztudatba, azt sem tudtuk, eszik-e vagy isszak, mindenhol tartottak rola az embereknek tajekoztatot, hogy miert is jo-, ha nagyobb vallalkozo vagy- szamlat adni, mert akkor visszaigenyelheted az AFA-t... (Ebben az idoben lett vege a szocializmus epitesenek, es ekkor forsziroztak kozpontilag, ha elveszited a munkadat az allami vallalat "jovoltabol", akkor indits sajat vallalkozast, adozz egyedul.

Aztan a magyar hamarosan rajott, hogy hogy is muxik ez, es elkezdett adot kerulni.Na amikor pedig bejott az APEH a kepbe (amikor meg a bp.-i IX. keruleti Haman Kato uton volt a szekhelyuk, kozvetlenul a peep-show mellett), akkor az ott dolgozo adoellenoroket erdekeltte tettek azzal az adocsalasok felderitesenek az ugyeben, hogy minden felfedezett visszaeles egy bizonyos szazaleka termeszetes jovedelemkent JART az adoellenornek, ha jol dolgozott. Igy aztan a magyar adoellenor MINDIG ugy dolgozott, hogy akarhol, akarmekkora osszegre vizsgalta a szerencsetlen adoalanyt, akkor MUSZAJ volt talalnia hibat, amire birsagot rott ki, es aminek bizonyos szazaleka MINDIG az o zsebeben landolt.

Az alapfizetesuk viszont mindig is eleg magas volt ahhoz, hogy az eppen vizsgalt adoalany NE AKARJA oket , az ellenoroket kilora megvenni.

Aztan, hogy mikor valtozott meg ez az egesz felallas olyanra, hogy az igazan zsiros csalasokra torteno vizsgalatokat egyszeruen felulrol leallitottak - na ez az, ami mar ismeretlen szamomra, de idoben kb. ugyanarra az idore teheto, mint amikor elkezdett egy csomo ember hirtelen a semmibol milliardossa valni.

Mit gondolsz, vajon a Kadar-rendszerrol beszelek-e?...(Tied a hangszoro!!!...:o))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.