A Nemzetgazdasági Minisztériumból 120-150 ember hívtak össze pénteken a Fidesszel együttműködő polgári körök központi intézményében, a főváros VIII. kerületében lévő Polgárok Házában – írja a hvg.hu.

A lap szerint mindezt azért, hogy oktatást tartsanak nekik arról, hogy miért korszakhatár 2010, mi volt előtte és milyen célokat követ mostanság a kormányzás, hogyan kell az egyes lépéseket értelmezni. A jogász, közgazdász végzettségű hivatalnokokat többek között a miniszterelnök tanácsadója Tellér Gyula okosította ki, akinek tanulmánya nagy hatással volt a „illiberalizmus” gondolatát is tartalmazó tusnádfürdői orbáni beszédre.

Tellér szerint például 2010 abban is korszakhatár, hogy a Fidesz elhatározta, hogy nem hazug kampánnyal fog kormányra kerülni. Annyit azért érdemes megjegyezni, hogy a kampányban alig akadtak konkrét ígéretek, amiket aztán később be kellett volna tartani.

Forrásaik szerint a számokhoz, táblázatokhoz, egyenletekhez szokott közgazdászok nem igazán értették, miért kell nekik Tellér elméleteit hallgatniuk. Egyesek kikerekedett szemmel figyeltek, mások viszont láthatóan nem igazán követték a szociológust, volt, aki a telefonjába mélyedt. Úgy tudják, több résztvevő valósággal fellélegzett, amikor Tellért Kemény Dénes követte és egy kifejezetten lelkesítő, könnyed előadást tartott a siker, illetve a csapatszellem mibenlétéről.

A hvg.hu azt írja, a minisztériumban hetek óta érzik, hogy nyomás alatt vannak, elégedetlenek a tárca teljesítményével a kormányban, így szerinte azért tartották meg ezt a „továbbképzést”, hogy felrázzák az apparátust.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Szemináriumok tartása még a Kádár éra idején is rendszeres volt, a dolgozók Marxista szellemben történő tudat fejlesztése érdekében. Az azokon történő részvétel kötelező volt.
A módszerek és körülmények ismétlődnek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
A "politikai vitaköröket" mikor indítják a középiskolákban és a felsőoktatásban? Kik lesznek a vitakörvezetők, megkezdték-e már a képzésüket a pártszervezetekben? Istenem feltámad majd Cseh Tamás és énekel is róluk...
nyanya001
Ezt is oktatni kellene, mekkora kárt okozott ez a maffia banda !
Hatalmas bevételkiesést okoz és szinte kizárólag a legjobban keresőknek kedvez a kormány adópolitikája, állapította meg egy, a Pénzügyi Szemlében megjelent tanulmány. A tanulmányt nem egy ellenzéki politikai műhely, hanem Virovácz Péter, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. munkatársa és Tóth G. Csaba, a Debreceni Egyetem PhD-hallgatója jegyzik.

Megállapításaik szerint a 2010-13 között végrehajtott szja-reform összességében évi 444 milliárd forint bevételkiesést okozott a magyar államnak. A kieső bevételek 74 százaléka pedig a két legmagasabb jövedelmi tizedhez tartozó, gyermektelen állampolgárok nettó jövedelmét gyarapították.

A vizsgált hároméves periódusban a leggazdagabbak évi 501 milliárd forinttal kevesebb adót fizettek, mint tették volna a régi szabályok szerint. A leggazdagabbak hozzájárulása az adóbevételekhez 61 százalékról 42 százalékra csökkent.

444.hu/2013/11/19/nagy-a-baj-a-szazadveg-egyik-kutatoja-szerint-evi-444-milliard-forintot-bukott-az-allam-az-egykulcsos-adon/
mate03
@coyote3: Miért ne alakulna!? Minden adott hozzá! Ott van Bencsik úr,újra megszerkeszti az újságot! A ruhák a szekrényben a kacagány mellett! A PPS-géppisztoly,meg található a polgárvédelem ,raktáraiban ! A katonákat meg adja a békamenet!
Teri
Én úgy gondolom, a befektetők elriasztásának tudományos módszertanát és annak magyarázatát tökéletesre csiszolta szociálpszichológiai szempontból.
Jaaaa, a befektetők azok nem szociális intézmények? A profitért fektetnek be? Tényleg?
Nem fektetnek be? Akkor majd szappan, füst, levegő, tüdő adó (természetesen a haveri kör kihagyásával).
Csak halkan kérdem, ez az ember normális? És a többi, akik végighallgatják ezt a szédült baromságot, miért nem vágják orrba?
:)
Toby
Ejnye-ejnye, ezek a pogány főkomornyikok mégsem hisznek a felcsúti Szentlélek igéjében, hanem inkább a saját szemüknek és tapasztalataiknak, ósdi, maradi módon?
Nyomatékosan elmondták nekik, hogy Recsk ismét üzemel...
Hellcat
Qrbánék rendszervisszaváltást csinálnak...de ezt már annyiszor leírtam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.