Olyan képviselőre van szükség Veszprémben, aki ismeri a helyieket, a problémáikat, az ott élőknek másodlagos a kétharmad sorsa – mondta Navracsics Tibor európai uniós biztos pénteken az InfoRádió Aréna című műsorában.

Navracsics Tibor – akinek biztosi kinevezése miatt kell időközi választást tartani a veszprémi választókerületben – kiemelte: sokan pártpolitikát látnak a veszprémi szavazásban, "lélektani pontnak" tartják, mert a kormánypártok kétharmada ott megtartható vagy elveszíthető. Viszont azoknak, akik ebben a választókerületben élnek, arról szól a voksolás, lesz-e ismét olyan képviselőjük az Országgyűlésben, aki odafigyel a gondjaikra, és ehhez képest nekik a kétharmad, a pártpolitika másodrangú – vélekedett.

Hozzátette: csak az lehet Veszprémben képviselő, ő maga is azt a jelöltet támogatná, aki ott él, ismeri az ott élőket, a problémáikat, hiszen a képviselőnek elsősorban a kerületet kell képviselnie, és csak másodsorban a pártját.

Navracsics Tibor kijelentette: uniós biztosként nem szólhat bele a tagállamok belpolitikájába, de az Európai Néppárthoz tartozó biztosként választási kampányban részt vehet a rendezvényeken.

Véleménye szerint egykori választókerülete "nemes préda", értékes kerület, ráadásul mindenki szimbolikusnak tekinti az időközi választást.

Navracsics Tibor arról is beszélt, hogy eddig általában helyi jelöltek indultak a választáson Veszprémben, olyanok, akik régóta ismerték egymást, ezért nem volt személyeskedés a kampányban, hanem a helyi ügyeket vitatták meg. Annak, hogy most egyesek "valamilyen megfontolásból bejelentkeztek" és elindulnak a választáson, az ottani választási kultúra eshet áldozatául – mondta.

A Nemzeti Választási Bizottság február 22-re tűzte ki az időközi országgyűlési képviselő-választást Veszprém megye 1-es számú egyéni választókerületében.

A Népszava szerdai számában arról írt, hogy Simicska Lajos, a Közgép Zrt. tulajdonosa azt tervezi, elindul a veszprémi választáson. A cég szóvivője megerősítette, hogy Simicska Lajos komolyan gondolkodik az induláson.

Török Gábor politológus ugyancsak tudatta, hogy gondolkodik a képviselő-jelöltségen, de később bejelentette: nem indul, mert világossá vált számára, hogy a kampány nem Veszprémről, nem az ott élőkről, de még csak nem is a kormány és az ellenzék viszonyáról szól majd.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Miért, te ismerted a veszprémi emberek ügyes-bajos dolgait?
Tettél a szegényekért bármit is. Sőt, egyáltalán tudsz róla, hogy
élnek ott például szegények?! Elmész te a...EP-be.!
Ott sem lesz belőled hasznunk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
prielle
@mariaberta: Nem a te emlékezeted gyenge, hanem a fideszeseké! Navracsics is elfelejtette, hogy 21 éve nem él Veszprémben, senkiért nem tett semmit, illetve a pártjáért annál többet!
mariaberta
@prielle: Kösz, akkor mégsem olyan gyenge a memóriám, mert én is így emlékeztem, bár az években nem voltam biztos.
Desischado
Neki persze az lenne a jó, ha a fidesz jelölt győzne, és maradna a kétharmad! Egy nagy fészkes frászkarikát! Loptatok már eleget, elég legyen!
kkalman
Navracsicska, te aztán tudod a tutit pesti, illetve most már brüsszeli lakos létedre. Ha megszólalsz, az csak arra jó, hogy vidámabb legyen a napom.
mate03
@Desischado: Lehet hogy a (fidesz) elveszíti a 2/3-dát,de még mindig ott vannak az átszavazók, a Jobbikból meg az Lmp-ből! Ne legyen igazam,de sajnos ez lesz!
Desischado
@mate03: Én is ettől félek! De mint tudod, a remény hal meg utoljára. Én bízom benne, hogy bukni fognak, mert nem emberi, amit művelnek, és már teljesen elszaladt velük a ló!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.