Szívmelengető jó hírrel köszönt a Magyar Nemzet Online – írja a hvg.hu-n Tóta W. Árpád. Annyi ármány és rágalom után végre kisütött a nap Magyarország felett. "Egyetért Orbánnal a Financial Times vezető elemzője", adja hírül a portál, és itt különös jelentősége van a kifejezésnek, miszerint valóban ezt adja el hírként.

Mármost Orbán Viktorral kétségtelenül rengeteget foglalkozik a nyugati sajtó, a legtöbbször nem ért egyet vele, és az ilyen írások híre is eljut hozzánk magyarul. Két fontos különbséget vegyünk észre: ezekről a kritikákról a legritkább esetben a Magyar Nemzetből értesülünk, továbbá ezekben a szövegekben le szokták írni Orbán nevét. Meg mellé különféle kellemetlen jelzőket.

A Financial Times most idézett cikkében viszont nem esik szó Magyarországról, pláne Orbán Viktorról. John Gapper tőle teljesen függetlenül hívja fel a figyelmet a magas energiaárak okozta versenyhátrányra, és például nem ejt szót az állami rezsicsökkentés szükségességéről, sem pedig szakmunkás-társadalmat nem szorgalmaz. Talán azt se tudja, hogy Orbán a világon van, illetve ezt valószínűleg igen, ám lehet, hogy tiltakozna, ha tudná, hogy itthon Orbán támogatójaként tünteti fel a kormánypártlap.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
"A Financial Times most idézett cikkében viszont nem esik szó Magyarországról, pláne Orbán Viktorról. "

Röhely !

Gengszterisztánban már az is örömhír, ha a főtetűt nem említik névszerint.
Magyarra fordítva: - arra sem volt méltó, hogy megemlítsék !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.