Több ponton is változtatna két fideszes módosító indítvány az üzletek vasárnapi nyitva tartását korlátozó KDNP-s törvényjavaslaton. Lázár Jos például a nemzeti trafikokat is becsukatná

A Szatmáry Kristóf, a nagyobbik kormánypárt képviselője által csütörtökön benyújtott módosító indítvány a törvényjavaslat címét is megváltoztatná: az üzletek nyitva tartásáról helyett a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szólna az előterjesztés.

A módosító javaslat az eredeti előterjesztésben szereplő öt helyett egy vasárnap biztosítana lehetőséget a kereskedőnek arra, hogy saját döntése alapján nyitva tartsa üzletét. A parlament honlapján közzétett módosítás ugyanakkor engedélyezné az üzletek adventi – a december 24-ét megelőző négy vasárnap – nyitva tartását reggel 6 és este 10 között.

A javaslat a családi kisvállalkozások működését továbbra sem akadályozná, ugyanakkor 200 négyzetméterben húzná meg az árusítótér felső határát 400 négyzetméter helyett a korlátozással nem érintett üzleteknél.

A módosító indítvány bővítené a kivételek körét: a világörökségi területen található üzletekre és a vendéglátóhelyekre például nem vonatkozna a tilalom.

Egy másik, Szatmáry Kristóf és Lázár János által szintén csütörtökön benyújtott módosító javaslat szerint ugyanakkor a dohányboltok nem minősülnének kivételnek, tehát azokra is vonatkozna a vasárnapi nyitva tartás tilalma.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Vitát nem nyitok, ezek tényleg megérettek a lámpavasra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csa-csa
@pbalage: nem beszari, szemét fa@kalap!
Toby
Ez nem más, mint patyolat tiszta bosszú a hívek táborának csökkenéséért, a netadós kényszerű meghátrálásért, a sorozatos maflásokért, melyeknek minden közösségi oldalon sokan örülnek, a csordabeliek kritikáiért, melyekre még álmában sem gondolt a fő szarházi gengszter, hogy ezt is megéri egyszer !
Durciznak a patkányok !
alterego56
A bezárással egyetértek. Jó hosszú időre.
köhögő bolha
Azonnali békemenetet az összes CBA vasárnapi zárva tartása mellett! A templomok meg kizárólag munkaidőben lehessenek nyitva!
Bercifiu
H Péter miért nem a fia bal héjainak az elsímításán ügyködik? Inkább a pógárok idegeit feszegeti. Menjen már el legalább egyszer egy paphoz, s kérdezze meg a véleményét az emberek piszkálásáról.
De inkább vonulna nyugdíjba, természetesen az átlag nyugdíj mértékéig, s átadná a helyét értelmes fiatalnak. Mindjárt egy munkanélkülivel kevesebb lenne.
Visszagondolva az életútjára, talán még meg sem volt keresztelve. Akkor meg hogy lehet keresztény demokrata.
kukac50
Ha a boltokat bezáratják akkor a dohányboltot és kocsmákat is zárassák be!
Ha megszavazzák a boltok bezárását,Mi szavazzuk meg a Fideszesek börtönbe zárását. Vagy ítéljük Őket szegény emberek halottainak sírásására!
Persze 47 ezer forint havi bérért!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.