„Portikék egy év alatt 50 millió forintot kerestek a Rogánnal kötött üzleten” bejegyzésében, fotót és kronológiát is közöl Juhász Péter, az Együtt párt képviselője az ötödik kerület volt polgármesterének üzleti ügyeiről.

Portikék egy év alatt 50 millió forintot kerestek a Rogánnal kötött üzleten

2011. október: Portikék bérlők lesznek

2011. november: a képviselő-testület kijelölte elidegenítésre az ingatlant

2011. december: Portikék megveszik az ingatlant Rogán önkormányzatától 52 millió forintért

2012. július: Portikék eldják az ingatlant piaci alapon 102 millió forintért

2012. szeptember: Az önkormányzat lemond elővételi jogáról

Az üzletet Dr. Sélley Zoltán, a vagyonkezelő vezérigazgatója készítette elő, akit később, 2013-ban Rogán jegyzőnek nevezett ki.

Senkinek nem tűnt fel sem az áron aluli eladás, sem a vevők kiléte, pedig Belváros-Lipótváros képviselő-testülete előtt három alkalommal járt az ügy: a bérbeadáskor, az eladáskor, és az elővásárlási jogról való lemondáskor.

Az ellenzéki politikus a továbbiakban arról ir, hogy az ügyletben részt vevő szereplők többsége azóta más területeken, magas poziciókban dolgozik. A belvárost szerinte továbbra is a Rogán Klán irányítja, melyet egy olyan bűnszövetkezetnek tart Juhász, amivel szemben nem indít nyomozást a rendőrség, akikkel szemben nem jár el az ügyészség.

Juhász bejegyzésére reagálva Belváros-Lipótváros Önkormányzata közleményt adott ki:

Juhász Péter háta mögé bújva 2014 őszén drogos maffia próbálta megszerezni a Belvárost. Ez nem sikerült, hiszen Juhász Péter csúnyán elvesztette a polgármester választást. A képviselő, aki ellen az önkormányzat jogi bizottsága hazug és hibás vagyonnyilatkozata miatt eljárást folytat, bosszúból rágalmaz. Az elmúlt egy évben szinte minden héten feljelentette az önkormányzatot. Nem igaz, hogy a hatóságok nem folytatták le a szükséges vizsgálatokat, ellenkezőleg: a hatóságok minden ügyben lefolytatták a nyomozást, Juhász Péter eddigi vádjai hamisnak bizonyultak. A Károly körúti ingatlan ügyében is zajlott vizsgálat, ennek eredményeként távozott az önkormányzat akkori jegyzője.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mekkelek
Amúgy nincs itt semmi látnivaló. Természetesen mindez teljesen törvényesen történt.
Ki lehetne számolni az ingatlaneladások árkülönbezetébôl és rogán fizetésen felüli gyarapodásából hogy egy ilyen üzletnél kb hány százalék csorog vissza.
Ti mennyire tippeltek? Én olyan 30%-ra minimum.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
@EcsiAntal: A tudatlanság nem végleges állapot,
a hülyeség az igen !
EcsiAntal
@nyanya001: gondolom bekeretezted a piros könyvedet ---és ki is használtad munka nélkül annak minden előnyét --ennek vége --vörös elvtárs !!!
nyanya001
@EcsiAntal: Be bizony, tudod többet ésszel mint erővel !
Úgyhogy ne erőlködj )))))))
mate03
@EcsiAntal: Akkora marha vagy hogy titokban legelni jársz!
Desischado
@EcsiAntal: Fogd be, és ne merészeld sértegetni Nyanyát, akinek a kisujja is külömb nálad! A nyavaja törné ki a az összes fidesznyik narancsködös nyaloncot!
kukac50
Nem csak Goodfriendnek nem kellene a mandátuma mögé bújni hanem egyetlen politikusnak sem lenne szabad a mandátuma mögé bújni.
A Magyar igazságszolgáltatás a bíróságok ügyészségek nyomozóhatóságok már eladták még a lelküket is Orbánnak ezért nem vizsgálnak egyetlen Fideszest sem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.