Újabb ingatlant szerzett magának a Magyar Nemzeti Bank egyik, Matolcsy György sajátos gazdaságtudományi nézeteinek terjesztésére létrehozott alapítványa, a Pallas Athéné Domus Animae (PADA) alapítvány – írja a 444.hu.

A félig felújítótt Lónyay villát 11,2 millió euróért, vagyis 3,4 milliárd forintért vásárolták meg. A bank tájékoztatása szerint a villát Ybl Miklós eredeti tervei alapján fogják helyreállítani, hogy aztán előadásokat és kiállításokat szervezhessenek oda.

A rom mellett megvették a régi városháza épületét is a Magyar Tudományos Akadémiától. Ezért 1,85 milliárd forintot adott az alapítvány, amit az MNB a nyereségéből finanszíroz – olvasható a lap cikkében.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
"Felszámoljuk a gyermekszegénységet..."
Közpénz nem vész el, csak átalakul érdekcsoport ingatlanná !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Xartolcsy két kézzel szórja a pénzt, pedig nem fog elmaradni a felelősségre vonás se, akkor viszont a csillagvizsgálós szemű xarzsák mindent a főnökre, a hazugovicsra fog fogni!!!
Az elszámolás közben annyit kell seggberúgni a xartolcsy míg ,,piros pöttyös,, nem lesz a segge!!!
human
Ha az MNB úgy tud beruházni, hogy az hasznot termel, akkor semmi ellenvetésem nincs. De ha csak urizálni akarnak, mert bele akarnak kóstolni a régmúlt idők nagyúri luxusába közpénzen, akkor remélem valaki írja a számlát, hogy egyszer behajthassuk rajtuk.
volvós
Várom Moldova György következö bestseller könyvét
melynek cime lehetne " Gyurika baba és a 40 rabló "
kukac50
Van itt pénz még bőven akkor miért akarnak adókat kivetni a szegényekre?
Nem kell a minimálbért megadóztatni!
mate03
@human: Az MNB nem nyereség orientált! Ha az MNB-nyereséget termel azt vissza kell forgatni az állam háztartásba! Ez az un-ortodoxia,amit eltolcsi szorgalmaz?
human
@mate03: És ami százmilliárdos nyereség az MNB-nek az százmilliárdos veszteség a lakosságnak. És van pofájuk ezt el is költeni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.