Újabb ingatlant szerzett magának a Magyar Nemzeti Bank egyik, Matolcsy György sajátos gazdaságtudományi nézeteinek terjesztésére létrehozott alapítványa, a Pallas Athéné Domus Animae (PADA) alapítvány – írja a 444.hu.

A félig felújítótt Lónyay villát 11,2 millió euróért, vagyis 3,4 milliárd forintért vásárolták meg. A bank tájékoztatása szerint a villát Ybl Miklós eredeti tervei alapján fogják helyreállítani, hogy aztán előadásokat és kiállításokat szervezhessenek oda.

A rom mellett megvették a régi városháza épületét is a Magyar Tudományos Akadémiától. Ezért 1,85 milliárd forintot adott az alapítvány, amit az MNB a nyereségéből finanszíroz – olvasható a lap cikkében.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
"Felszámoljuk a gyermekszegénységet..."
Közpénz nem vész el, csak átalakul érdekcsoport ingatlanná !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Matelcsi 2 kézzel szórja a " karácsonyi ajándékokat "...
volvós
A cikk már 6 milliárdnál jár...
6 000 000 000 HUF !!!
volvós
@pbalage: 15:05
Koltay Róbert: Sose halunk meg !!! :-)))
Toby
"Felszámoljuk a gyermekszegénységet..."
Közpénz nem vész el, csak átalakul érdekcsoport ingatlanná !
Threshold
Mr Kuszaszem!
Az NEM az MNB pénze! Az a Magyar Nemzet pénze! Valószinűleg ezek az alapítványok Kuszaszemmel együtt mennek majd a süllyesztőbe és valószinűleg ezen ingatlanok későbbi értékesítéséből szeretne majdan profitálni. Természeesen a mi bőrünkre!
joopapa
"Ezért 1,85 milliárd forintot adott az alapítvány, amit az MNB a nyereségéből finanszíroz – olvasható a lap cikkében."Te kancsi szemű piros pettyes seggű gnom! Az MNb nem nyereség orientált, ez nem kereskedelmi bank, te debil! Annak a pénznek lenne sokkal jobb helye, nos itt nem a viktorka vagy a seggnyalóira zsebére gondoltam!
nyanya001
Ez a piszkos tolvaj banda feléli a családi ezüstöt
kiürítik a MNB tartalékát !
Főlökött
Unortodoxunkat már egy fűtött cella várja, csak Ő még nem tud róla! Annyira fel van pörögve, hogy fel sem fogja...jó anyagot kapott, de majd az új drogteszt...
Lesz ne mulass...!
Igaz, majd nyilatkozunk, elirás, véletlen, öröklés, kaptam ajándékba, családi kölcsön és még lehetne sorolni a marhaságokat, amik eddig szerepeltek. Az ügyészség pedig, mint mindig asszisztál hozzá.
Szóval gratula, az új befektetéshez, a mi pénzünkből, saját gyarapodás érdekében.

Ezekből elárulom, nagy gáz lesz és nem nekem !
butler2005
Az én tőketartozásom a forintosítás miatt pedig közel a duplájára emelkedik januártól. Ez a fasiszta elmebetegbrigád pedig még büszke is rá. Egyébként már nem érdekel, nem fizetek többet. Itt hagyom ezt a szar országot és még az állampolgárságomat is leadom, amint lehet. Életem végéig nem fognak adós rabszolgát csinálni belőlem és a családomból. Ez ugyanaz, mint az államosítás volt az 50 es években csak annyi különbséggel hogy az ingatlan megy, az adósság megduplázva egy életen keresztül kamatozva kezesek esetén több családot tesz földönfutóvá. Ezek a sátánfajzatok meg ezermilliárdokat szórnak a rokonságnak, cimboráknak kevélyen, büszkén.
Fradigege
Csípőből tólják a közlóvét a fiúk. Nem simogatják, becézgetik, ülnek rajta, spórolgatnak. Jó zsíros villákat a Gyurikának. Pénz nem számít. Valami titkos szabadkőműves hálozat lehet. Csak a végeredményeket tudja meg a magyar proli. Ők másvilágiak. Nem evilágról jöttek. Náluk teljesen más a pénz szaga, a fizikai lét határa. Nincsenek emberi tulajdonságok. Csápok bújnak meg azok szemek mögött. Azért kócos szemű. Piros pöttyök mindenütt.
papa.49
Xartolcsy két kézzel szórja a pénzt, pedig nem fog elmaradni a felelősségre vonás se, akkor viszont a csillagvizsgálós szemű xarzsák mindent a főnökre, a hazugovicsra fog fogni!!!
Az elszámolás közben annyit kell seggberúgni a xartolcsy míg ,,piros pöttyös,, nem lesz a segge!!!
human
Ha az MNB úgy tud beruházni, hogy az hasznot termel, akkor semmi ellenvetésem nincs. De ha csak urizálni akarnak, mert bele akarnak kóstolni a régmúlt idők nagyúri luxusába közpénzen, akkor remélem valaki írja a számlát, hogy egyszer behajthassuk rajtuk.
volvós
Várom Moldova György következö bestseller könyvét
melynek cime lehetne " Gyurika baba és a 40 rabló "
kukac50
Van itt pénz még bőven akkor miért akarnak adókat kivetni a szegényekre?
Nem kell a minimálbért megadóztatni!
mate03
@human: Az MNB nem nyereség orientált! Ha az MNB-nyereséget termel azt vissza kell forgatni az állam háztartásba! Ez az un-ortodoxia,amit eltolcsi szorgalmaz?
human
@mate03: És ami százmilliárdos nyereség az MNB-nek az százmilliárdos veszteség a lakosságnak. És van pofájuk ezt el is költeni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.