„Ezeket a gyerekeket senki sem akarta” – mondták az önkormányzatnál Annának, aki anyagi támogatást próbált kérni. Annáék tíz gyermeket nevelnek egy szociális bérlakásban. Bár mindkét szülő dolgozik, nincs annyi jövedelmük, hogy adósságok nélkül fenn tudják tartani magukat. Eközben mindketten tudják: ha nem tudnak törleszteni, akkor előbb-utóbb kilakoltatás vár rájuk, és ilyen esetben az önkormányzatnak semmiféle kötelezettsége nincsen, hogy másik otthont ajánljon fel, de még arra sem, hogy megvárja, amíg átmeneti otthonban találnak elhelyezést. [...] Bővebben!

Forrás: Kettős Mérce
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemjoezigy
Jó összegyűjtésnek tartom cikket, legalább is rámutat a rendszer ezen a területen levő hiányosságokra.
Van egyszer a nagyon rossz jogszabály, hogy a szegényektől elveszik a gyereket, mert az ország kormánya nem biztosítja az emberi körülmények közti megélhetést.
Ink ább a drágább megoldást választva elveszi a gyerekeket: "Egy átmeneti gondozásban élő gyermekre évente 1,5-2 millió forintot költ az állam,.." (mi ennyiből élünk 5-en:(, ha ez életnek nevezhető, igaz a bank fele már nem tudok fizetni)
Tehát jobban megérné az államnak, ha a családban hagynák a gyerekeket és támogatnák, hogy ne legyenek (nagyon) hátrányba a jobb sorsúakkal szemben.

Ez emberséges kdnp-sek?: "Miközben a gyermekvédelmi rendszerben sokszor úgy kezelik a szegény szülőket, mintha szegénységükről ők tehetnének, és automatikusan gyermeküket elhanyagoló emberekként festik le őket, rengeteg anyát már a kórházból sem engednek haza az újszülöttel, kizárólag azért, mert a nő lakhatása nem megoldott. "
Aki meg ilyent mond a hivatalban, azt azonnal kirúgatnám: " „Ezeket a gyerekeket senki sem akarta”

A szívtelen megélhetési politikusoknak pedig olvasni és a lelkiismeretükre hatni, a karácsonyi szeretet ünnepre olvasnivalóként csak ezt a rövid részt ajánlom: "Ha a gyermekek számítanának, akkor márciustól nem szűnne meg a lakásfenntartási támogatás, az adósságkezelés, nem szűkítenék le radikálisan a rendszeres szociális segélyt. Ha a gyermekek érdeke lenne a fontos, nem szakítanák el őket a szüleiktől. Ha a gyermek érdeke lenne a fontos, akkor ma Magyarország büntető állam helyett jóléti állam lenne."

Remélem ez áthatja az egész karácsonyukat.
Ugyanez vonatkozik a gazdag és nem segítőkre is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.