Egy törvénymódosítás lehetővé tenné a jövőben a kormánynak, hogy szabad utat engedjen az iskolai elkülönítésnek. Pedig friss kutatások igazolják, hogy már egyetlen középosztálybeli barát is óriási húzóerőt jelent egy roma tanulónak. Ehhez viszont az kell, hogy kialakulhasson ilyen barátság. A Roma Sajtóközpont elektronikus plakátkampányt kezdeményezett „Együtt jobb!” címmel, amellyel az együtt tanulás fontosságára hívják fel a figyelmet.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemjoezigy
Röviden egy laikus vélemény:

Ez nagyon nem könnyű téma, de nagyon fontos.
Kezdjem ott, hogy a cigány lét nagyon nagy hátrány már az indulásnál és tovább is. Tehát ezt többször nem jelzem, pl ott, amikor beszéd közben szóba hoznám.

De mit várunk, amikor a miniszterelnök letagadja a származását.

Óvoda:
Mindenképpen a vegyes csoportok kellenének, mert megtanulnák az együttélést, egymássegítését, a viselkedések eredetét=a hagyományokat
De ez ellen hat az előítélet (jogos-jogtalan), a viselkedés, az állapot (pl: szegénység, szag, kinézet), a másik oldalnál, a fölény, a gyerekféltés, …
Iskola:
Később mikor az iskola jön, akkor előkerülnek a képességek, aminek a fejlesztésére sajnos az otthoni állapotok nem adnak alapot, lehetőséget. (ebben az esetben cigány = mély-szegénység ~=szegénység) Itt mindenképpen a bentlakást kellene előtérbe helyezni az esélyek közelítése érdekében.
8.-ban van valami ösztöndíj a szakmát tanulók ösztönzésre, de mivel ez nem változtatja meg a hátteret, az otthoni állapotot nem hiszem, hogy eredményes.
A középiskolára (gimnázium) van ismeretem az AJTP megoldás. Ez egyéves szintre hozó képzéssel indul, ahol a rossz alapokkal érkezők esélyt kapnak a felzárkózásra.

Utána már csak a gyereken múlik! Tehát eddig tart az állam és a szülők feladata.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.