Csaknem 14 ezer munkahelyet hozott létre idén Magyarországon az az 52 vállalat, amellyel a magyar kormány stratégiai partnerségi megállapodást kötött – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

A tárcavezető a hagyományteremtő céllal első alkalommal megrendezett stratégiai partneri fórumon kijelentette: Magyarország közelmúltbeli gazdasági sikerei nem jöttek volna létre a stratégiai partnerek nélkül. 

A szóban forgó 52 vállalatnál átlagosan 65 százalék a magyar beszállítók aránya. A stratégiai partnerek jelentős mértékben hozzájárultak a nemzetgazdasági célok eléréséhez, többek között az export bővüléséhez – mondta Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban a kormánnyal stratégiai partnerséget kötött vállalatok képviselői előtt.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Na, most ez így, ebben a formában nem igaz.
Máskor, máshogy, másként sem!
A stratégiai partnereitek szép halkan, csöndben,
--viszonylag tisztességes módon--, húznak el innen.
Te viszont el ne menj kisk.cs.g! Üld le a büntidet, a szerelmetes tesóiddal együtt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
Azt hiszem, ha naponta láthatnánk / idő, energia bőségben / a Hvg., a Napi gazdaság, és több más szakmai folyóiratot és szaklapot, talán tudnánk véleményt alkotni erről a kérdésről. Ennek hiányában, felszínes hírfoszlányokat hallunk, itt a propeller bedobja nekünk a vízbe, mi pedig ki .- ki a maga politikai töltésével vagy utána ugrunk, vagy nevetünk a tó partján azokon, akik beugrottak és kimászva onnan értékelik a kormány és a stratégiai partnerei eredményeit. Ez így nem tisztességes. Talán ne járassuk le magunkat ezekkel a félinformációkon érlelt véleményekkel.
A stratégiai partnerség feltételeit, követelményeit, a kölcsönös előnyök elemeit sem ismerjük. Miért nem ? Továbbra is állítom,/ előbbi félinformáltságomból kiindulva /hogy ezek a látványos parolák csupán propaganda fogások. Lám minioszterelnökünk megint kétvállra fektetett egy multit. Mégis csak tökös legény a mi vezérünk. Értéktelen és gyermeteg módon megrendezett színház az egész. Az oroszokkal kötött megállapodás a hitelről és a két erőmű blokk megépítéséről, no ez egy komoly dolog.Aszódi urat hallgatva, aki szakembere a témának, már meggyőzöttnek gondolom magam. Ez egy valódi stratégiai megállapodás.Talán ha köthetnénk egy hasonlót az oroszokkal, hogy a hazai agrárium teljes kivitelre kész mennyiségét nekik szállítjuk addig, amíg a két blokk nem kezdi el a termelést a kialkudott, korrekt, aktuális piaci áron, levonva a 2025.-ig terjedő időre mint hűségidőre vonatkozó kedvezményeket. Azt hiszem ez is egy stratégiai megállapodás lehetne. Ugyanígy lehetne az európai országok egyikével. másikával is hasonló nagy volumenü szerződéseket kötni például a gyógyszergyártásra, autóbuszgyártásra, konzervgyártásra, nagy kézimunkaigényes termékek gyártására. Hogy a távolkelet ezt már levadászta? Sok mindent elkapkodott Kína, és más keletázsiai ország, ez igaz. Biztosan akadna néhány magyar termék, amivel ki lehetne lépni az európai piacra. Afrika sok száz milliós népessége miért nem szerepel piacaink listáján?
csetere
@szandokan: Szerencsétlenek! Már a Nyírségben is járhatatlan utakat csinált ez a balfék. Én be sem engedném a helyükben. Olyan mint a Mekk mester.
Desischado
@szandokan: Már írtam, hogy ebben maximálisan egyetértünk. Annyit tennék csak hozzá, hogy akkor nem vonnám meg a segélyt, ha alapos indok van rá, betegség, vagy más körülmény, - ami miatt nem tud közmunkára menni. De normális esetben én is elvenném a segélyt! De a munka is legyen normális és rendes bérrel, jogokkal menjen, ahogy te is írtad! Egy szó mint száz: Egyetértek veled!
kukac50
Ti miattatok hány munkahely szűnt meg azt elfelejteted figyelembe venni.
nemjoezigy
Mindent leírtatok. Nekem is van ezzel kapcsolatban tapasztalatom.
Az elvárható lenne, (a Nép megérdemelné) hogy korrekt tájékoztatást adjanak a létszámmal és egyéb a megélhetéssel kapcsolatos helyzettel.
Például egy mérleg hogy mennyi munkahelyet teremtettek (mekkora állami támogatás mellett) és mennyit szüntettek meg.
Mennyi olyan pénzügyi változtatást eszközöltek, hogy az állományukból elbocsájtottak dolgozót (folyamatos műszak, 200 ezer-300 ezer Ft + juttatások), majd másnap visszavették külcégesként minimálbérért!
Így lett volna fer a hír, de ezt ezek szerint nem érdemli meg a Nép!
Mert ez az igazság!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.