Jézus az igazi pásztor, aki az örök dicsőségből az elesett emberiség keresésére indul, hogy a vállán vigye haza az eltévedt bárányt – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek Budapesten a zsúfolásig megtelt Szent István-bazilikában.

A karácsonyi éjféli szentmisén Erdő Péter szentbeszédében kiemelte: Jézus "értünk jött, mert az elveszett bárány maga az emberiség". "De ha elveszettek vagyunk – tette hozzá a bíboros –, akkor létezik a megtalálás, akkor nem céltalan ösvényen bolyongunk, hanem van egy otthon, ahol várnak ránk, egy otthon, ahová örömmel visz minket haza Krisztus, ha engedjük, hogy megtaláljon."

Erdő Péter felhívta rá a figyelmet: nem véletlen, hogy Jézus születésének örömhírével az angyal nem a papokhoz és az írástudókhoz megy, hanem a pásztorokhoz, akik a nyáj mellett virrasztanak a betlehemi éjszakában. A pásztorok nem a szent iratok tudós magyarázói – mondta a bíboros –, és aligha ismerik a Messiás eljöttével kapcsolatos számításokat. De hallgatják az éjszaka csendjét, figyelik a csillagokat: látnak és hallanak. Jóval élesebben, mint a mai emberek a városok zajában – tette hozzá.

A bíboros hangsúlyozta: "a hozzánk közeledő Isten az egyszerű, elemi, alapvető dolgokra figyelő emberhez szól". A pásztorok pedig sietve adják tovább az angyaloktól kapott örömhírt: "ma született nekünk az Üdvözítő". Erdő Péter utalt rá, hogy a betlehemi pásztorok alakjában megjelenik a jövendő lelkipásztorok képe is. Úgy fogalmazott: "elmondani mindenkinek az örömhírt és dicsőíteni az Istent: ez az apostolok küldetése, ez a papok különleges hivatása, és erre indítja a Szentlélek a világi hívőket is".

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gizineni
Petikém! Majd ha a misebor hatása elmúlott erősen figyeljél Rómára!
A Főnököd mondását vésd erősen az elmédbe!
Hajrá vasárnapi zárva tartás !
Tömegével megyünk a templomba!
Misebort ne idd meg mind!
gizineni
Petikém! Majd ha a misebor hatása elmúlott erősen figyeljél Rómára!
A Főnököd mondását vésd erősen az elmédbe!
Hajrá vasárnapi zárva tartás !
Tömegével megyünk a templomba!
Misebort ne idd meg mind!
Feraj49
@Equilibrium: Valószínű igazad lehet,mert másképpen csak csalással nyerhetett volna a FIDESZ,amit még csak feltételezni sem lehet.Nem értem azt a sok embert! Mindegyik a Barátok közt,meg az Éjjel-nappal Budapest c.-förmedvényeket nézi,a tudományos csatornáknál meg tovább kapcsolják a távirányítót.Mintha nem is telt volna el 50 év.Vissza a középkorba birkák.
pbalage
Én már vagy 10 ezer éve itt élek ezen a földön (valószínűleg ilyen hegylakó izé lehetek), először a Tűzistennel szívattak, aztán mikor megunták, jött az a Napistenes mese.
Amikor már az a sztori sem tetszett, kitalálták, hogy mégis inkább Zeusz legyen a sztár.
Egy darabig elment ez a cucc is, aztán jött Szűz Mária, aki frankón beadta a most már 2014 éves mesét a félrelépése történetéről. (szerencsétlen Józsefnek valószínűleg még most sem esett le, hogy valaki esetleg átverhette)
(elnézést kérek minden Földlakótól, mert én egy toleráns ürge vagyok és ugye a hit az hit, és persze csak vicceltem)

És emellet a hülyeség mellett ajánlok mindenki figyelmébe egy filmet a Szentföldről, nagyon frappáns:
www.youtube.com/watch?v=-evIyrrjTTY
pbalage
@pbalage: Ja és aki esetleg nem tud angolul, az a címe, hogy "Ez az föld az enyém"
Szuper rajzfilm, 3 és fél perces elgondolkodtató történelmi mese.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.