A bűnbak az ószövetségi zsidóknál az a fekete kecske volt, amire szimbolikusan bűneiket, vétkeiket halmozták, és a szerencsétlen állatot a sivatagba űzték, hogy az ott pusztuljon el bűneikkel együtt. Ennek megfelelően a történelmi bűnbakok is többnyire ártatlanok. Nemzetünk történelme is számos ilyen példával szolgál. A Hetek cikke.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

öcsi55
Igen Bibó Istvánnak szerintem teljesen igaza van ! Magyarország hanyatlását akkor kezdődött amikor Werbőczy a híres-hirhedt Hármaskönyvében rögzítette a Szentkorona-tant és ezzel 1848-ig kirekesztette az ország legnépesebb rétegét a jobbágyságot a fejlődés legkisebb lehetőségéből is. Nagyon nagy hiba egyes emberekre rányomni a felelősség terhét, egy kiragadott tettük miatt ,szerintem mindig a folyamatokat kell vizsgálni.
tivoli
Siralmasra sikeredett történelmünk a döntés hatalmával rendelkezők szánalmas önzései miatt. A mai korunk tanulsága lehet a múlt elemzésével, hogy sohasem számított a nép jóléte, érdeke, hamarabb lett kiszolgálva az idegen érdek, s lett a nemzet idegen hatalmak játékszere.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.