Lezárult a belső vizsgálat, de nem tudták megállapítani hogy ki juttatta el a sajtóhoz Hende Csaba honvédelmi miniszter, a Honvédelmi Minisztérium három Mi-8-as típusú helikopter beszerzéséről szóló, nem nyilvános levelét – derül ki Hende Csabának a parlament honlapján még év végén közzétett írásbeli válaszából.

Korábban Demeter Márta szocialista országgyűlési képviselő fordult írásbeli kérdéssel a miniszterhez annak kapcsán, hogy szeptember 11-én a valasz.hu internetes oldalon "Kacsa a Hende Csaba menesztéséről szóló hír" címmel megjelent cikk részletesen ismertetette Hende Csaba, egy áprilisban Kocsis Máténak írt levelét, amelyben a Honvédelmi Minisztérium három Mi-8-as típusú helikopter beszerzéséről tájékoztatta az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottság akkori elnökét.

Akkor a szocialista képviselő kiemelte: a levélben a helikopterekről olyan információk is olvashatók – mint például: "gyakorlati élettartamának közel felével még rendelkező", "8 év/2000 repült óra javításközi üzemidővel is rendelkeznek" – , amelyekről neki korábban, országgyűlési képviselőként feltett írásbeli kérdésére a miniszter nem adott tájékoztatást. Mint Demeter Márta felidézte, Hende Csaba akkori válaszában annyit közölt: a beszerzett helikopterek engedélyezett üzemideje jelentős tartalékokkal bír. Pontosabb adatokat azonban nem osztott meg a képviselővel, mivel azok nem nyilvános információnak minősülnek.

Demeter Márta hozzátette: a portálon megjelent levélen is szerepel a "nem nyilvános" megjelölés. A cikk szerzője ezt a levelet úgy ismertette, mint "amelyet ma reggel fújt be a szél a postaládánkba". Demeter Márta ezért azt kérdezte Hende Csabától, hogy "miként fújhatta be a szél bármelyik postaládába" a honvédelmi és rendészeti bizottság elnökének írt levelét. A szocialista képviselő felvetette továbbá: a miniszter álláspontja szerint a levél nyilvánosságra hozásával a valasz.hu sértett-e honvédelmi, illetve nemzetbiztonsági érdekeket, s ha igen, milyen intézkedéseket tesz ez ügyben.

Hende Csaba október elsején ugyancsak a parlament honlapján közzétette írásbeli válaszában egy mondatban annyit válaszolt, hogy a kérdésében foglaltakkal kapcsolatosan belső vizsgálatot rendelt el.

Később Demeter Márta ezen vizsgálat eredményéről érdeklődött a miniszternél.

Erre válaszolva Hende Csaba azt írta: a vizsgálat lezárult. A dokumentum terjesztése azonban – mint fogalmazott – "olyan széles kört érintett, hogy abból nem állapítható meg egyértelműen mely személy vagy személyek juttatták el azt a sajtó részére".

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Csabavezér !!!Ha egy államtitokra igy figyeltek, hogy
örzitek hazánkat ??? Vagy a helikopterek a vezérkar
" KImenekítésére lett BEszerezve "??? Ki-Be ???
B@szki, szorul a hurok ...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Főlökött
@wagabund: A terem+aburáját ! Én mit tettem utána ? ":)"

Én is csak viccnek szántam! Igaz repültem vele, jó technika, előnyeivel, hátrányával együtt.

Amúgy kiszivárgott az is és a képen is látható, Hende keres. Mit keres, a magyar fegyveres testületet, de mivel leépítették, így nem is találja :)

Jó lencsézést mindenkinek, már a leves, főzelék típusún túl vagyuk, de ennek ellenére mindenkinek gazdag új évet !
wagabund
@Főlökött: e miatt a lencse miatt felugrott vagy három kiló...leves, főzelék jó sok füstölt ezzel-azzal...eddig nem is lenne baj... de hol a lóvé? hö?
Főlökött
@Főlökött: Szakmával kapcsolatban a 87. Bakony Harci Helikopter Ezredet bűn volt megszüntetni, egy igen átgondolatlan lépés volt! Állítom egy hatalmas marhaság.

Mi-8, Mi-17, Mi-24 technikák voltak. Miért is voltak jók ?
Mi-8 - Mi-17 sárkányszerkezete volt azonos, Mi-17 - Mi-24 esetében pedig a hajtóművek voltak azonosak. Tehát 2 fajta sárkányszerkezetet és 2 hajtóműtípust megtanultál, 3 gép képességeivel lehettél tisztában egyszerre :).
Az állomány átlag életkora 22-25 között volt. Szóval nem járókerettel mentünk a gépekhez, mint ahogy most ezt elvárnák :))
Arról is néma csönd, ha NY.Dunántúlon kellene légimentést végrehajtani, hogy kiviteleznék ( ne adja - utasszállító lezuhanás - pl.: Sopron környékén ). Jelenleg szerintem úgy, mint az Albán nehézlégvédelem - 'bemutatással', mivel se eszköz, se lehetőség nem lenne számukra. Néznének, mint maci a málnásban, majd a szóvivő eregetne egy fals dumát, miért nem sikerült xx embert megmenteni. Na itt tartunk jelenleg!
Hende pedig néz, mint a jóllakott napközis, de csak addig, be nem csókol egy olyan balhé, mely során ténykednie kellett volna és felelőssé tehető. Mivel se erő, se eszköz nem állt rendelkezésére, joggal kérhető számon, miért is nem ? Ő szeretné továbbpasszolni a labdát...de ha nincs kinek...
Egy a lényeg, titkosításban már toppon van, de arra még nem jött rá, hogy ezzel sok mindent nem tud megoldani.
Főlökött
@wagabund: Egy valamit jegyezzünk meg : Nincs dagadt ember, csak erotikusan duzzadt :)

Lóvé hol van ? Hát a bankban! Állítólag, ha stukkerrel mész be, még ingyen - önként oda is adják :) Igaz utána van egy hangyányi eljárás is, talán felfüggesztettel :)) - ha viccnek szántad :)

Na megyek, mert csülkös babgulyást kreálok, elegem van a lencséből :)

Hallottam ma egy jó dumát : "szociális beállítottságból piálok" hát ez nagyon tetszett :)
wagabund
@Főlökött: viccenek vicc akar lenni, de némelyek szerint inkább hülye vicc...

kivételesen komolyra fordítva: mmmm... csülkös babgulyás... látom tudsz élni.
TASzSz
@wagabund: Ja, csak Líbia veszi meg, ami papíron lepukkadt, vagy szét van fűrészelve!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.