Amennyiben a háztartások anyagi biztonságát nézzük, úgy hazánk uniós sereghajtó, de az sem jó hír, hogy 2006 óta közel 80 ezer forinttal csökkent az egy főre jutó éves nettó jövedelem értéke. A KSH "A jóllét magyarországi indikátorrendszere" elnevezésű kiadványából szemezgettünk. Az egy főre jutó éves nettó jövedelem értéke Magyarországon 2013-ban 528,4 ezer forint volt – derül ki a KSH adataiból. A jó hír, hogy ez kis mértékben növekedett előző évhez (522,6 ezer forint) képest, a rossz hír viszont, hogy igen jelentősen el van maradva a korábban mért értékektől. Hogy mást ne mondjunk, a 2006-os csúcsnál ez az érték 607,6 ezer forint volt, azaz közel 80 ezerrel (!) több mint 2013-ban.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Épp most néztem meg az átlag nyugdíj alakulását 2014-ben az ONYF szerint egészen más mint amit a KSH adott ki. Ennyi hazugság nem volt az elmult 25 év alatt mint a 2010-2014 év alatt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mate03
@eszegfu: Morbid humorod van ! De tetszik!
eszegfu
@mate03: Tudod olyan sok lehetőségem nekem sincs: vagy sirok, dühöngök a sok hülyeségen, vagy próbálom nem annyira "tragikusan" felfogni.
kukac50
Azt hozzák nyilvánosságra hány ember él a létminimum alatt? 6-7 vagy 8 millió?
kkalman
@kukac50: Ez az adat nem közérdekű, ezért nem tartozik a nyilvánosságra. :-(((
lajospapa
Minden rendben! Az átlagot lehet javítani úgy is, hogy a legfelső rétegnek hagyok. Kétszer annyit.
gödörben
@Nil: Remélem ha egyszer eljön az elszámoltatás ők is ennyiből lesznek kénytelenek megélni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.