Amennyiben a háztartások anyagi biztonságát nézzük, úgy hazánk uniós sereghajtó, de az sem jó hír, hogy 2006 óta közel 80 ezer forinttal csökkent az egy főre jutó éves nettó jövedelem értéke. A KSH "A jóllét magyarországi indikátorrendszere" elnevezésű kiadványából szemezgettünk. Az egy főre jutó éves nettó jövedelem értéke Magyarországon 2013-ban 528,4 ezer forint volt – derül ki a KSH adataiból. A jó hír, hogy ez kis mértékben növekedett előző évhez (522,6 ezer forint) képest, a rossz hír viszont, hogy igen jelentősen el van maradva a korábban mért értékektől. Hogy mást ne mondjunk, a 2006-os csúcsnál ez az érték 607,6 ezer forint volt, azaz közel 80 ezerrel (!) több mint 2013-ban.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Épp most néztem meg az átlag nyugdíj alakulását 2014-ben az ONYF szerint egészen más mint amit a KSH adott ki. Ennyi hazugság nem volt az elmult 25 év alatt mint a 2010-2014 év alatt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Igaz hogy kevesebb a fizu, a nyugdíj, de nincs infláció,igaz hazugovics, a bőr hűljön rád...
szaboria1
Épp most néztem meg az átlag nyugdíj alakulását 2014-ben az ONYF szerint egészen más mint amit a KSH adott ki. Ennyi hazugság nem volt az elmult 25 év alatt mint a 2010-2014 év alatt.
eszegfu
@szaboria1: Ne legyél már ilyen kishitü! Ez nem hazugság, csupán más a mérési "módszer" -- ez a magyarázat szinte minden adatra, ami eltérő 2 mérő intézmény között. Én is olvastam a KSH és az Eurostat adatait a szegénységről, ami természetesen eltér egymástól, mire megmagyarázták: a mérési módszerben van a hiba, csak éppen a lényeget nem mondták, hogy az Eurostat a 2013. évet, mig a KSH a 2012. évet nézte. Ugy gondolták, hogy igy jobb lesz majd a "leányzó fekvése".
Meine Ehre heisst Treue
Politikusaink jövedelme mennyivel nőtt az utóbbi években?
eszegfu
@Meine Ehre heisst Treue: Vélhetően az ő keresetük emelte meg ennyire az átlagot, vagyis nagyon sokat keresnek ahhoz, hogy az egyre kevesebbet keresők ellenére az átlag kissé emelkedett.
coni
Csak az fog "elképedni" ezeken az adatokon aki évek óta csukott szemmel jár az országban. Az elmúlt 4 év gazdaság és társadalom politikája szükségszerűen 4-5 Millió magyar leszakadásával jár, de ez a "mindenki-annyit-ér-amije-van" kormányt soha nem fogja zavarni, mert el ők el vannak foglalva azzal, hogy "nagyon-sokat-érjenek".
Nil
A politikusok és baráti körük jól felnyomja az átlagjövedelmet mert ugye 22800 forintból meg 5 hónapig 47 ezer forintból nem jön ki ez az átlag sehogy sem
szaboria1
@eszegfu: Nem vagyok kishitű mivel tanultam Statisztikát így tudom miként csalnak az adatokkal.
eszegfu
@szaboria1: A statisztika szerintem olyan, mint a kettős mérce. Ha igy nézem, akkor ilyen, ha meg ugy akkor olyan. Nem akartalak megbántani a "kishitüséggel", csak egy kis humor lett volna, ami nyilvánvalóan nem sikerült! Bocs.!
Linna
Ha már a statisztikánál tartunk: olvasom, hogy öt évvel növekedett hazánban a várható átlagéletkor.
DE: a nyugdíjaskort tíz évvel később érjük el!
Itt a megoldás: a temetőbe már nem kell utalni...
nemjoezigy
"Az egy főre jutó éves nettó jövedelem értéke Magyarországon 2013-ban 528,4 ezer forint volt – derül ki a KSH adataiból. "
Ezen adatok tükrében talán jogos a kérdésem, hogy milyen erkölcsi alapja van annak, hogy képviselők, kormánytagok és állami alkalmazottak (az adóforintjainkból) ennek az évi átlagjövedelem többszörösét kapják meg havonta?
Meddig tűrjük ezt?
kkalman
Sikerült hazánkat balkáni szintre süllyeszteni. Köszönjük!
Desischado
Van egy kis mag, amelyik szuper jól él, a többi meg forduljon fel. Ez a fidesz ars poeticája. Szépen lehet a statisztikai adatokkal trükközni! És még mindig ez a banda van hatalmon, szégyen!
mate03
@eszegfu: Morbid humorod van ! De tetszik!
eszegfu
@mate03: Tudod olyan sok lehetőségem nekem sincs: vagy sirok, dühöngök a sok hülyeségen, vagy próbálom nem annyira "tragikusan" felfogni.
kukac50
Azt hozzák nyilvánosságra hány ember él a létminimum alatt? 6-7 vagy 8 millió?
kkalman
@kukac50: Ez az adat nem közérdekű, ezért nem tartozik a nyilvánosságra. :-(((
lajospapa
Minden rendben! Az átlagot lehet javítani úgy is, hogy a legfelső rétegnek hagyok. Kétszer annyit.
gödörben
@Nil: Remélem ha egyszer eljön az elszámoltatás ők is ennyiből lesznek kénytelenek megélni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.