A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) január elseje óta folyamatosan figyelemmel kíséri és értékeli az új útdíjrendszerrel kapcsolatban beérkező tapasztalatokat – mondta a kormany.hu-ra feltöltött videón Becsey Zsolt, közlekedésért felelős helyettes államtitkár.

Becsey Zsolt kifejtette: mint minden rendszer, így a hazai útdíjrendszer átalakításánál is előfordulhatnak ideiglenes problémák, a türelmi idő ezek kezelését szolgálja.

A türelmi idő a rendszert használóknak és a rendszert kialakítóknak is lehetőséget biztosít arra, hogy a megyei matricák használata egyértelmű és jól működő legyen – emelte ki a helyettes államtitkár.

Idén január elsejétől az időalapú – heti, havi, éves – matricák mellett bevezették az évi ötezer forintos áron elérhető megyei matricákat, és egyben országszerte bővült a díjköteles útszakaszok hossza.

Az NFM korábban azt közölte: türelmi idő segíti a közlekedőket, hogy megszokják, egy adott megyében mely szakaszokon érvényes a megyei matrica. Átmeneti rendelkezésként azok az autósok, akik a díjköteles szakaszokat januárban matrica nélkül használják, mentesülhetnek a 14 875 forintos pótdíj megfizetése alól, ha legkésőbb február végéig a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálati irodájában a szolgáltatási díj megfizetése mellett (1470 forint) az adott szakaszra érvényes megyei vagy országos éves matricát váltanak.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Először kellett volna vizsgálódni hatástanulmányt végezni és nem ötletelni,
idióták !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@soljanka: Szerintem Orbán dölyfössége is közrejátszik, azért is megmutatja az általa lenézett magyar népnek (nem felejti el az elvesztett 2002-es választást, azóta utálja saját népét), hogy az elmeszelt netadó miatt valamilyen módon meg fogja szívatni őket.
nemjoezigy
@F_Viktor: "...azóta utálja saját népét..."
Na ez az amit kikérek magamnak, sőt tiltakozok ellene. Én nem , tartozok az ő népéhez, én egy 59 éves magyar állampolgár vagyok, aki soha nem szavazott olyan pártra, emberre, aki utána hatalomra került.
Tehát joggal érzem, hogy nem vagyok felelős azért, hogy a gengszterváltás óta hatalmon levők kifosztották az országot nyomorba döntötték a Népet.
(milyen fejlődés az, hogy a forint vásárlóértéke folyamatosan romlik, a gengszterváltás óta ~30 %-kal romlott. A TÖBBSÉGNEK, a NÉPnek!
pl:
1996: 86 forint volt egy kiló kenyér, 45 forint egy vonaljegy, 66 forint egy múzeumbelépő)
Csak, hogy demagóg legyek!
sentinel216
@lópicigáspár: 09:01-re
Majd lesz egy újabb nemzeti visszatérítő szervezet. A befizetés kétharmadát visszaadják, a többit levonják kezelési költségként. Ez peersze megint az emberek idegeire, idejére fog menni. Aki pedig nem vette meg a cetlit és megbüntették, annak úgy kell! Nem tudom hányféle sarcot akarnak még kivetni az adónkból, autósok külön útfejlesztési befizetéseiből, helyi önkormányzati behajtásokból épített utak használatáért?
Gyuri Géderről
"Útdíj: vizsgálódik a kormány"
Nem értem, mi van? Nem találják azt a barmot aki ezt kitalálta?
Bercifiu
@F_Viktor: Ez is sikerült, a szappan adóval együtt.
F_Viktor
@nemjoezigy: Nem tudom a Kubatov-lista mennyiben rendezte át Orbán utálatát népével szemben, hogyan hálálta meg minden szavazójának a 2/3-ot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.